tisdag 16 juni 2009

Feykir vill INTE gå hem!

Vaknade med rejält ont i kroppen igen och hörde vinden piska regnet mot sovrumsfönstret... :-( När jag sedan kollade prognosen på yr.no verkade det inte som att man kunde förvänta sig mycket mer än 14 grader och mulet både denna vecka och nästa... Yr.no brukar ha fantastiskt tillförlitliga väderprognoser - fast just nu kunde man ju önska att de hade fel... (Nyligen hade de faktisk gjort en STOR miss - de hade uppgivit att det skulle börja regna kl 17, men redan kl 16.22 började det droppa från himlen... :-O ) Tala om att vi misslyckats totalt med beställningen av semestervädret! Fick smått panik - vilket slutade med att vi i em bokade en sista minuten-resa till Santorini! Avresa är redan tisdag om precis en vecka - perfekt! Jag hade gärna åkt ÄNNU tidigare om det bara funnits något att boka!







Åkte till stallet på kvällen för att rida. Det var ENORMT mycket knott... Så jag preparerade både Feykir och mig själv med massor av insektsmedel innan vi red iväg.







Även idag försökte jag mig på öppna och sluta - och efter att ha förstärkt ytterskänkeln lite med pisken så lyckades vi faktiskt över förväntan med slutorna! Några gånger hade nog faktiskt inte ens en dressyrkunnig person behövt skratta sig fördärvad! Och precis som tidigare hade våra sluta-försök fantastisk effekt på Feykirs tölt!







Red mot Avan och tog båda våra varianter av travslingor i skogen, där vi varvade trav och galopp samt gjorde några skutt över nedfallna träd. När vi sedan kom tillbaka ut på bilvägen ville Feykir INTE gå hem! Jag försökte förklara för honom att ALLA hästar vill gå hem - ALLTID!!! Men han hade tydligen inte läst den boken... När jag försökte samla ihop honom i skritt för att förbereda för tölt så vände han hela tiden och försökte gå tillbaka bortåt igen!







Hela hemvägen var han sedan konstig och motsträvig - och matte fattade verkligen ingenting...







När vi skulle passera över Mariebäcken var han dessutom så distraherad över att spana efter Mariebäckus odjurus att han inte ens hade koll på sina egna fötter... plötsligt snubblade han så rejält på den plana marken att han gick ner på knä! Och det krävdes tre försök innan han tillslut lyckades ta sig upp på "fötterna" igen. Jag fick rejäl kramp på baksidan av låren av dessa akrobatiska övningar... Eftersom han varit så konstig hela vägen hem var jag dessutom rätt less på honom vid det här laget...

Efteråt lyckades jag fånga detta bildbevis med mobilkameran. Leran på hans knän syns inte på bilden, men i övrigt är det ju ganska tydligt att han inte RIKTIGT haft koll på sina "fötter"...



Tillbaka i stallet kunde jag konstatera att sadeln fortfarande satt helt rakt över hästen - men så hade jag även idag kommit ihåg att dra åt sadelgjorden ett extra hål. Note to self: om hästen minskar från 389 till 360 kg är det bra att dra åt sadelgjorden ett extra hål!

Inga kommentarer: