onsdag 17 juni 2009

Feykir vilar och Kyrkyn hemsöks av Berserkur-hund!

Det blev vilodag för Feykir idag för vi har ägnat dagen åt att måla altanräcket. (Jo, endel tänker bara på nöjen...!!!) Har grundmålat allt idag och ska förhoppningsvis måla det färdigt i morgon bara det inte börjar regna igen. Säga vad man vill om dagens väder - men det var ju faktiskt perfekt för målning: uppehållsväder och bara 14-15 grader. Hade ju egentligen varit perfekt ridväder också... men Feykir tyckte garanterat att det var perfekt vilodagsväder!






Här har Johan fotat trastungen som sket på vår altan... men det var innan jag satte upp remsor av aluminiumfolie. Sedan dessa remsor kom upp har vi inte fått en enda fågelskit på altanen! Det ska definitivt bli folieremsor i körsbärsträdet också - förra sommaren hann jag bara plocka ETT körsbär själv, resten tog fåglarna... MORR!!!




Men när man ser fåglarna så här ser de ju helt oförargliga ut!


På ängen nedanför vårt hus brukar många rasta sina hundar - eller träna sina hästar. De senaste dagarna har jag några gånger hört en tjej ropa hysteriskt efter en hund och när vi nu var ute och målade hörde vi det igen. Och sedan såg vi det vi senare skulle komma att kalla "Berserkurhunden". Den såg ut som en brun-vit spaniel i färgerna, men kroppen var mer som en stor vinthund. Och den sprang runt, runt i stora cirklar och verkade inte alls kontaktbar - medan matte ropade och ropade...


Många vändor var den inne på närmaste grannarnas tomt och sprang. Vi hade återgått till målningen igen när vi plötsligt hör ljudet av en krasch - då har hunden sprungit rakt in i vårt staket med sådan fart att det gick sönder!!! Hade aldrig kunna tro att en hund skulle kunna bete sig så! Men hunden bara fortsatte springa runt, runt i stora cirklar lääääänge till. När tjejen tillslut lyckats fånga hunden kom hon och bad om ursäkt samt erbjöd hjälp att laga staketet. Undrar just vad hundexperterna på TV skulle säga om en sådan Berserkur-hund?!

Inga kommentarer: