måndag 18 maj 2009

Rolig respons på bloggen!

Då och då får jag respons på mina inlägg i bloggen - och det är alltid roligt! Några skriver en kommentar i själva bloggen, några mejlar tips med anledning av något jag skrivit... och endel ringer! I går ringde Yvonne (Gabriels matte) när hon hade läst om mina fruktlösa försök att hitta "Atliboken". Hon visste uppenbarligen precis på vilket "smart ställe" som hon lagt sin bok och erbjöd mig att låna den. Jättebussigt - stort TACK Yvonne!!!

Lite tidigare samma dag fick jag även en hälsning från Tomas (Heras, Násis och Skalmars husse). Han hade läst om mina jätteonda "sekatörhänder" för ett par veckor sedan och tipsade nu om att det finns elektriska sekatörer! Så idag åkte jag och köpte en sådan! Den är uppladdningsbar, så jag fick vänta lite medan batteriet laddade, men sedan måste den ju GENAST invigas!

(Kan informera om att jag har liiiite dåligt rykte när det gäller sekatörer... När jag var liten tyckte nämligen jag och min bästa kompis Maria att det var jättekul att leka med sådana. Så länge vi figurklippte sly i ett dike bakom mina föräldrars hus så var det ingen som hade något att invända. Men konstigt nog blev inte hennes föräldrar glada när vi "råkade" klippa ner en hel häck hos dem - jäms med marken! :-O Till vårt försvar vill jag i alla fall säga att häcken faktiskt växte upp igen - och året därpå blommade den faktiskt mer än den någonsin gjort!) Men med detta i bakhuvudet kan man ju bli aningen nervös vid tanken på att jag nu har en elektrisk sekatör! Överhängande risk för kalkyggen i Kyrbyn med andra ord! ;- )


Utanför vårt orangeri har vi i flera år haft en schersminbuske - med ljuvligt doftande blommor. Dock är busken i övrigt inte särskilt vacker - utan faktiskt väldigt spretig. SÄRSKILT innan den fått sina blad på försommaren. Med andra ord sitter vi hela vårvintern och våren och tittar ut på en riktigt ful rishög när vi ska njuta av den första värmande solen i vårt orangeri. Men i lördags fick det vara nog - Johan grävde upp schersminen och flyttade den till en betydligt mer diskret plats i trädgården. Och jag hade redan inhandlat schersminens ersättare som insynsskydd till och dekoration utanför orangeriet:




Salix phylicifolia ´Brekkavier´

Från sagoön Island kom ´Brekkavier´ till Norge. Som ett förebud om våren är den av de allra första som lyser upp i trädgården med sin vackra, friska gröna färg som senare på sommaren övergår i skinande blanka blad. På hösten kommer de lysande gula färgerna. Används ofta till klippta häckar på Island, tål kraftig beskärning. Växer på all slags jord, från mager sandjord till fuktiga områden.

Kunde helt enkelt inte motstå denna växt, men jättevackra blanka blad som tyvärr inte riktigt framgår av bilden... Så nu har vi t o m isländskt i trädgården! Men bilden ovan visar alltså hur de såg ut INNAN jag hade skaffat elektrisk sekatör.




...och här ser ni dunderverktyget!!!




....och så här såg det ut EFTER att jag skaffat elektrisk sekatör. Det är vad kommande generationer ska referera till som "förödelsen i Kyrkbyn..."
Jo, det var faktiskt meningen att klippa ner dem så att bara 15 cm återstår. I juli ska jag sedan klippa ner dem rejält en gång till. Senare i sommar kommer de då att ha bildat "bollar" - som man brukar göra av buxbom t ex! Förhoppningsvis VÄLDIGT mycket snyggare än en spretig schersmin även under vinter och vår.
Så nu vill jag bara säga TACK Tomas för det suveräna tipset!!!

Inga kommentarer: