lördag 30 maj 2009

Första tävlingsdagen - uttagningar

TACK alla som höll tummarna för att Feykir skulle klara veterinärbesiktningen - det funkade! Hade tunga boots på och gjorde ett antal igångsättningar i trav i en uppförsbacke innan. Det gäller att liksom smyga igång honom i traven - ABSOLUT inte smacka - utan börja småjogga själv samtidigt som jag säger "traaava" så att det nästan låter som "saakt av". Då kan han ibland börja trava utan det där lilla "femgångsskuttet" som brukar få skellefteåveterinären att tro att han är halt. Idag behövde jag bara springa fyra vändor för veterinären. Det var bara första gången han gjorde ett skutt, sedan höll han sig till trav och vi var godkända. SKÖNT!

När jag red vår första klass T8 kändes han tung (de hade ju ätit gräs hela natten...). Han gick emot handen och jag lyckades inte driva tillräckligt mycket för att få honom att "släppa". Först i sista kurvan fick jag en trevlig känsla. Poängen blev 4,5 - 4,8 och 5.0.

Efteråt kom bussiga Caroline och erbjöd mig att låna hennes hästs box någon timme. Tacksamt ställde jag in Feykir där och den var så rymlig att även Lukka kunde få "flytta in" när Fia ridit.

Efter lunch var det dags för vår fyrgångsklass. Det är så roligt att rida fyrgång tycker jag - när man får rida (nästan) alla gångarter!!! Feykir hade stått i boxen och vilat från gräset i två timmar och det kändes som den bästa uppvärmning han kunde få idag. P g a värmen red jag fram YTTERST lite. Gjorde några igångsättningar i trav på framridningen och sedan två galoppfattningar som var helt gudomliga! Då avbröt jag direkt och lät honom skritta ut. Sedan red jag liiiite tölt på en asfaltväg också - ganska snart fick jag en betydligt trevligare känsla än under T8 uttagningen och då satt jag av och väntade i skuggan till dess det var dags för oss att rida.

Tölten kändes bättre än på fm - även på ovalen. Övriga gångarter kändes också bra. Vi fick göra galoppfattningen på ena långsidan - ingen hjälp av någon kurva - men det blev RIKTIGT, RIKTIGT bra ändå! *stolt* Var jättenöjd när jag fick poängen: 4,9 - 5,0 och 5.4. När jag sedan fick domarkomentarerna blev jag extra glad över "trevliga rörelser" både för tölt och galopp.

Nu är det dags för ryttarmiddag - så jag får återkomma med rapport om övrigas prestationer.

Johan kom föresten ner och fotade/filmade idag så det kommer att komma bilder längre fram!

Har föresten träffat en av de nya medlemmarna i Team Lillhästen - i bubbelpoolen! Hon är en av domarna på tävlingen. Vem av teamarna det är får ni gissa er till!

3 kommentarer:

Jonna sa...

Men grattis, vilka fina poäng ni fick. Det måste ju bli A-final imorgon då? Visst är det skönt för kroppen med den här värmen, men stackars poarna vad tungt dom ska ha. Lycka till imorn oxå. Vilka fler miduriter är där förutom du, Linda och Sylvia. Gissa om jag blir häst-sjuk när jag ser dina filmer. Måste nog snart skaffa mig en ny.

Anna sa...

TACK!!! Ja, det blir A-finaler i båda grenarna. (Det är faktiskt inte fler ekipage än att alla får rida final...)

Anna sa...

TACK!!! Ja, det blir A-finaler i båda grenarna. (Det är faktiskt inte fler ekipage än att alla får rida final...)