lördag 16 maj 2009

Djursjukhuset i Gammelstad 20 år!

Bara några minuters promenadväg från vårt hus ligger Djursjukhuset i Gammelstad, som är det enda djursjukhuset i norra Sverige. Hit skickar veterinärer från Örnsköldvis och uppåt patienter och man har avdelningar för röntgen, operation, rehabilitering m m. Verksamheten i själva sjukhuset riktar sig mot smådjur, men nyligen har man även startat en hästpraktik med ambulerande hästveterinär. Sjukhuset ägare Lars, Pia och Elisabeth har alla kopplingar till islandshästvärlden. Både Pia och Elisabeth rider på Sylvias ridskola - Elisabeth numera i min grupp - och Lars dotter har islandshäst och brukar t ex vara med på Atlikurserna. Så när Djursjukhuset idag firade sitt 20 årsjubiléum och ville att Sylvias islandshästar skulle komma och ha barnridning kändes det ju självklart att ställa upp!




Vi var ett gäng "Mariebäckare" med Sylvia i täten som var med - här Sylvia och Jóki. Till att börja med var det faktiskt lite trögt med "kunder" - trots att det var gratis att rida. Knappt några barn i sikte alls... men sedan kom det igång. Och några tjejer hade tillslut ridit på ALLA hästarna!



Katarina och Herkules stannar så att en stolt förälder får fotografera.



Även några barn med Mariebäck-anknytning red - här Kristinas Freja. Även Sylvias lilla Olivia red faktiskt, om än lite motvilligt. Hemma rider hon faktiskt aldrig!



Man skulle kunna kalla mig för "stand in" för Eva idag, för jag hade hand om "Sillen". När vi hade fikapaus blev han VÄLDIGT tesugen... tydligen är te av typen "forest fruit" något som faller honom i smaken! Han var i alla fall en VÄLDIGT trevlig häst att ha med en sådan här gång - snäll och trygg men samtidigt väldigt lyhörd för ledaren.



Nu är vi klara och väntar på att få åka hem igen! När vi inte gick runt fick hästarna beta av det späda gräset - och det var verkligen uppskattat!
Det enda som var synd var att jag inte hann gå med på någon guidad tur i sjukhuset. Jag hade gått dit i god tid innan vi skulle börja med barnridningen, men det var så jättelång kö... och eftersom turen tog en hel timme (!!!) så blev tiden tillslut för knapp. Johan kom förbi på slutet och han lyckades få en snabbguidning av Elisabeth vilket han uppskattade oerhört mycket. Det var förståss väldigt intressant för honom att jämföra ett djursjukhus med människosjukhus!







Inga kommentarer: