måndag 13 april 2009

Lunch i orangeriet!

Vi har haft en mycket trevlig påskhelg i Umeå, då vi fått umgås med våra föräldrar och de flesta av våra syskon, varit superkulturella på Västerbottens muséum samt Bildmuséet. Dessutom hann vi med lite fågelskådning i Degernäs, en del av det Natura 2000-område som utgörs av Umeälvens delta och slätter. Vi såg enorma mängder sångsvanar, tranor, kanadagäss m m... Området har sedan tidigare norrlandsrekordet i antalet sångsvanar - vid en inventering i april 2005 fanns här 1107 sångsvanar - inte bara norrlandsrekord utan även fler än t ex vid Hornborgasjön. Hur många svanar som fanns den här dagen vågar jag dock inte gissa, jag tappade räkningen lååångt innan jag närmade mig den tidigare rekordnoteringen.

Det enda som saknades under Umeåvistelsen var väl egentligen solen... förutom några korta glimtar en eftermiddag. Men när vi styrde norrut igen igår blev det soligare och soligare allt eftersom. Och hemma igen i soliga Norrbotten blev det förståss lunch i orangeriet idag!



Så här mysigt var det i orangeriet en augustidag förra sommaren. Nu har vi ju ännu inga växter, men solskenet idag gjorde det varmt och skönt! Vi var faktiskt tvungna att ställa upp ena dörren helt för att det inte skulle bli FÖR varmt! Efter två timmar med öppen dörr var det fortfarande nästan 30 grader där inne! När jag senare på eftermiddagen kom hem från stallet kände jag genast grilloset slå emot mig när jag klev ur bilen. Förstod att det var någon av grannarna som "förklarat krig" - så när Johan en stund senare ringde från mataffären och frågade om han skulle köpa flintastek var ju svaret givet. Tyvärr hade solen gått i moln innan det var dags för middag, så den åt vi inomhus. Men både orangerilunch och grillat till middag får väl anses vara en MYCKET bra avslutning på påskhelgen?!

Inga kommentarer: