lördag 7 mars 2009

Tack för att ni höll tummarna!




När jag skriver detta har Johan kommit hem igen och kunnat konstatera att ett av extrafönstren från ladan passade i vardagsrummet! Detta fönster har visserligen en spricka i yttre glaset, men det är ju inget stort hål i alla fall! M a o klarar vi oss till dess ordinarie fönster är lagat!


Tack vare att ni höll tummarna (samt att jag låg 40 min på spikmattan - nu utan handduk på, bara med en tshirt mellan, smorde smärtstillande gel samt tog Panodil) så har jag kunnat rida idag också!
Det finns många hästar att välja på i Mariebäck - men jag bestämde att jag helt enkelt skulle välja ut den allra snyggaste att rida på:





...och det blev förståss den här! Observera att han faktiskt stod så långt ifrån höbalen att den inte ens kom med på bild! ;- ) Det var träning för Midurs ungdomsryttare hos Sylvia idag, men de var redan klara när jag kom, så jag kunde ändå använda ridbanan.

Repeterade onsdagens ridlektion: massor av serpentiner i skritt med innertygeln mot halsen. I går tyckte jag ju att han plötsligt kändes stelare i vänstersidan - istället för högersidan. Idag var det ännu tydligare! Varvade serpentinerna med en hel del volter åt vänster, för att "böja igenom" honom ordentligt.

"Böjde och bände" massor i skritt och tölt. Högersidan fortsatte att kännas mycket bättre. Har jobbat mycket med böjning i sidan för att få honom att söka sig framåt - nedåt. Men nu upptäckte jag att han hittat ett nytt sätt att fuska: när jag vill böja honom i vänstersidan DYKER han ner med huvudet och hänger sig i handen. Med förhoppningen att jag ska nöja mig med att han sänker huvudet och inte märka att han inte böjer sig i sidan... Det har antagligen fungerat att lura mig ett tag också! Men nu var han avslöjad och under resten av ridpasset fortsatte jag att "böja och bända" - men nu också direkt korrigera om han försökte hänga sig i handen. När han inte längre kunde komma undan utan verkligen måste böja sig även i vänstersidan gav det också resultat - på slutet kändes han riktigt mjuk i kroppen!

Då hade vi faktiskt varit nära att göra TVÅ rejäla kullerbyttor... När vi töltade och jag försökte byta varv på volten, från höger till vänster varv. Antar att när han försökte undvika att böja sig i sidan så satte han inte ner hovarna ordentligt, så att broddarna kunde få fäste, utan benen bara halkade undan för honom och han gick ner på knä... Men vi klarade oss utan blessyrer i alla fall. Jag såg samma fenomen under ridlektionen för två veckor sedan, när Eva red Feykir och jag tittade på. Då skulle Kristin och Funi trava på volt och det gick hur bra som helst så länge Funi böjde sig i sidan som han skulle. Men han tyckte det var jobbigt och försökte då och då räta upp sig - och varje gång innebar det att han halkade!

Men när Feykir och jag idag avslutade vårt ridpass kändes han lösgjord även i vänstersidan - och då halkade han inte fler gånger heller. Men han var förståss REJÄLT svettig - det var ju faktiskt flera plusgrader idag!




Medan Feykir fick stå inne i en box och pusta lite, passade jag på att fota Démantur igen - nu när han stod ute i sin hage. Han verkade VÄLDIGT nöjd med att ha kommit till ett land där man får gå i hage även på vintern! Och snygga tjejer kunde man spana in över staketet dessutom! Ja, även Feykir var ju intressant när vi passerade förbi hans hage på väg till ridbanan! Men, det är väl inte så lätt att se skillnad på ston och vallacker när man är så ung!


Herr Hårfager - inte riktigt lika vacker som Feykir förståss, men ändå en riktig snygging!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fin blogg och fina hästar du verkar ha :)