lördag 28 mars 2009

Solig lördag

Hade tänkt rida på förmiddagen, med Kristin och Funi, men kroppen ville annorlunda... så det blev först på eftermiddagen jag kunde åka till stallet. Det var alldeles folktomt i Mariebäck
när jag kom dit.
...och så här avspänt såg det ut i vallackflocken.





Flockledaren har kompledigt!


Och matte tycker han är alldeles, alldeles underbar!!!



Eftersom Feykir gått med täcke sedan igår såg han så här "välkammad" ut!

Trevlig omväxling till den "raggiga vinterhästen" som man är rätt less på vid det här laget...!!!

Hade bestämt mig för att rida på ridbanan idag och repetera övningar från onsdagens lektion. Efter lite skritt längs spåret och i stora åttor började vi rida serpentiner med "tvära böjar" varvat med volter. Sedan fortsatte skrittarbetet med fyrkanter med framdelsvändnng i hörnen ("Kyras ABC") varvat med volter med utåtställd häst.

Efter lite "joggingtölt" längs spåret i båda varven höjde jag kraven genom att tölta på fyrkant och flytta undan framdelen i hörnen. Då och då fick jag påminna Feykir om att lyssna på ytterskänkeln genom att nudda på bogen med pisken. Det gick faktiskt lättare i vänster varv än i höger! Försökte också komma ihåg att byta varv ofta.

Feykir fick en andhämtningspaus när Katarina kom förbi och pratade en liten stund. Hennes Herkules är hos Sylvia på träning och hon var förbi för att titta till honom.

Efter ytterligare lite "fyrkantstölt" red jag längs spåret istället. Gjorde övergången till tölt från öppna så att vi verkligen hade med oss inner bak, satt bak på rumpan, höll om med skänklarna och DREV samtidigt som jag mjukt plockade i innertyglen. Började med höger varv och det gick riktigt bra! När vi bytte till vänster var det svårare... red bara 3/4 varv innan jag tog ner i skritt igen och GENAST började rida öppna till dess inner bak verkligen var med, gjorde ny övergång till tölt 1/2 varv, ny öppna i skritt o s v. När vi väl töltade gick det bättre och bättre att få honom att böja sig runt innerskänkeln. Han pustade och stånkade - så uppenbarligen jobbade han med vänster (inner) bak. Det är ju så JOBBIGT tycker Feykir!

Efter lite avslutande "njuttölt" i höger varv och en kort skrittpaus tränade vi lite trav i båda varven med böjning i innersidan. Sedan skrittade jag av - på böjda spår och med drivning för att han inte skulle börja hänga i handen. Måste verkligen passa honom där!

Efter ridturen fick han lite torkat bröd som "skrammel i krubban" innan han fick gå ut till flocken igen.








Jag hann i princip bara stänga grinden innan min tidigare så "välkammade" häst inte längre var så välkammad... Men det såg ju väldigt härligt ut!

Inga kommentarer: