lördag 21 mars 2009

Nu har det hänt igen!!!


Idag när Sylvia hade träningsdag för Midurs ungdomsryttare hade Thomas lyckats få komma med på träningen också. Jag trodde verkligen att Sylvia blivit bättre på att kontrollera leg sedan jag "slank med" på en ungdomskurs här om året! ;- )


Men när jag kom till Mariebäck efter lunch var de redan "färdigtränade" så jag kunde ändå använda ridbanan. (Efter en dålig natt sov jag större delen av förmiddagen - men sedan fanns det hopp om livet igen!)




Jag hade egentligen tänkt rida ut, men det var en stor tur som precis red iväg när Feykir var sadlad och klar, så jag bestämde mig för att rida de första 20 minuterna på ridbanan - så att turgänget fick lite försprång och Feykir skulle kunna fokusera på mig. Efter ingångskrittning och dito trav på stora volter var det dags att repetera från Atlikursen: skritt på volt med mycket böjning i innersidan och flytta ut bakdelen. Repetitionen visade sig verkligen behövas - Feykir var inte helt övertygad om att han skulle behöva böja sig så där jobbigt mycket i sidorna... Jag fokuserade på att koordinera hjälperna och byta varv ofta - och tillslut kändes han ändå riktigt trevlig i skritten. Det var som att han "kom upp" i bogpartiet. Då var jag nöjd och red ut för att tölta längs vägen.

Fast, först satt jag av och gick med honom ut från ridbanan. Jag rider ALDRIG ut från den - och det har den trevliga effekten att han aldrig har en tanke på att försöka smita ut om vi rider förbi den öppna grinden.


Ute på vägen var det förståss svårare att få till samma skritt som jag nyss haft på ridbanan... Atli säger att jag ska böja honom ganska mycket i sidan - och när man skrittar från stallet tolkar han det så gärna till att jag försöker vända hemåt igen... När vi sedan började tölta försökte jag precis som igår rida massor av tempoväxlingar - bara några steg snabbare och sedan "nedtagning" - för att få honom att ta i bättre bak.


På hemvägen var det lättare att få till den samlade skritten. Dels var han väl mjukare och dels hade vi ju extra framåtbjudning när det var hemväg! Försökte verkligen göra som Sylvia uppmanat mig: att sätta honom på rumpan ordentligt i tölten. Men jag tyckte inte riktigt att det gick lika bra som igår... men på slutet töltade han riktigt bra när jag red honom högerställd!


Avslutade med trav men fortsatt "töltlängd" på tyglarna för att han inte skulle bli för låg i formen. Ställde omväxlande höger - vänster och ett par gånger testade han om det möjligen betydde att vi skulle fatta galopp - men sedan travade han på bra även om det var i snabbaste laget... men det var svårt att åtgärda när jag inte hade utrymme att rida på volt...


Under den avslutande skritten fortsatte jag att "böja och bända" lite för att han inte skulle "dyka ner" och tappa bakdelen. Jag har slarvat alldeles för mycket med skritten förut! Men nu var det alltså skärpning!

2 kommentarer:

Annica sa...

Vad kul med en massa träningstips. Det är alltid bra att ha. Kommer kika in fler gånger :)

Anna sa...

Välkommen hit och TACK! Det är alltid lika roligt om någon annan också uppskattar min "träningsdagbok"!