söndag 22 mars 2009

Badbrudar på ångande spakväll!

Eva och jag brukar ju rida tillsammans - men ibland gör vi annat också. I går kväll var t ex vi och Evas kompis Sara "badbrudar"!









Emelie, som ni ser här med "Sillen", brukar ju vara med oss i stallet ibland. Emelies mamma är återförsäljare av hudvårdsprodukter och kryddor - och nu ordnade Luleås alla återförsäljare en "spa-kväll" i Gammelstads simhall. Eva hade fixat biljetter åt oss och det var en riktig höjdare!


Eva och Sara simmade endel, själv fokuserade jag mest på ångbastun! Oj, vad jag mår bra av den där härliga värmen!!! Tyvärr hade simhallens bubbelpool precis gått sönder, så den fick vi inte testa. (I mitt fall avstår jag gärna bubblorna - kan t o m få lite ont av dem om jag inte är försiktig - men det varma vattnet är jag väldigt intresserad av! Men en badvakt upplyste oss om att inte heller reningen fungerade - så då var det ju säkrat att lyda rådet att INTE bada i den.)


Förutom simhallens ordinarie utbud erbjöds vi även fotbehandling (fotbad med efterföljande insmörjning med både fotcreme och "flytande fottalk"), ansiktsbehandling och en underbar handbehandling där händerna först fick en omgång med en härligt oljig scrubcreme för att sedan masseras med skön handcreme.


På stationen för "handbehandling" fick vi dessutom en av våra fördomar sig en knäck. När vi först kom till simhallen kunde vi konstatera att de olika återförsäljarna verkade vara kvinnor från 35 + och uppåt i ålder. Några verkade ha sina döttrar med också som medhjälpare för kvällen. Och mitt bland alla dessa kvinnor och tjejer fanns en ung kille, med håret stubbat på sidorna och piercing i ögonbrynen. Och medan de unga tjejernas arbetsuppgift var att byta vatten i fotbadsbaljorna så satt denne kille och gav handbehandlingar! Jag blev verkligen totalt charmad av detta! Så piercingen till trots - hade jag haft en dotter i lämplig ålder hade jag tyckt att han varit ett kap!


När vi var färdigbadade och hade fått våra fötter, händer och ansikten förvandlade till rena, mjuka och lena dito bjöds vi på salladsbuffé i cafeterian. Då konstaterade vi att detta VERKLIGEN var ett trevligt sätt att tillbringa en lördagkväll!





... och Eva såg i princip lika fräsch ut efdteråt som hon gjorde på mitt 40-årspartaj i somras!



Förutom att jag fick både "värmebehandling" och en "body make over" fick jag för första gången träffa Emelies mamma - och det var ju trevligt. Hon tyckte att hon nästan träffat mig - eftersom hon och Emelie brukar kolla på bloggen ibland. Jag fick höra att Emelie har fått börja på ridskola som födelsedagspresent - vilket förståss var VÄLDIGT uppskattat! (Det är inte hos Sylvia utan på Luleå ridklubb - vars anläggning ligger nästan granne med där de bor.)



Första gången på ridskolan hade mamma Jaana blivit MYCKET imponerad över att Emelie var så duktig på att hantera hästarna och att hon direkt kunde rida utan ledare! Men hon har ju verkligen tränat helhjärtat i Mariebäck! Och mer engagerad lärare än Eva kan man väl inte ha?!



Så här morgonen efter spa-kvällen kan jag konstatera att jag i går kväll somnade utan att ens behöva ta mina värktabletter - och jag vaknade inte heller vid 05-tiden i behov av nya utan sov ända till kl 08!!! Jag borde nog ångbasta mer regelbundet!!! (Och som av en händelse betyder föresten namnet Reykur "ångande källa"! Inte underligt att han passade mig så bra!)



1 kommentar:

Jaana sa...

Hej!
Äntligen ser jag vart jag kan lämna komentar:-)
Härligt att läsa din blogg:-) o de står alltid så mycket fint:-) man blir ju tårögd o läsa ibland:-) De var roligt att äntligen få träffa dig live,trotts att de blev så kort:-) Men kul att ni gillade "våran " enda kille (oskar från boden) :-) **vi raggar fler åf av den sorten**
Tack för dem fina orden om Em:-) Hon har verkligen haft en bra lärare och ett bra stall att träna på. Hon kommer ju inte sluta hellt att återkomma till er,då hon brukar vara dit med Eva:-D
Tack! :-D //jaana