måndag 30 mars 2009

Atli instruerar med hela kroppen




Det är ingen slump att Atli är en av de mest anlitade islandshästinstruktörerna i världen. Förutom alla hans meriter från tävlingsbanorna är han dessutom "extrempedagogisk!" Han har teoripass i början och slutet av varje lektion - och när han instruerar använder han verkligen hela kroppen!



























...och det bästa är att snart är det dags igen! Redan nu på fredag-söndag har vi ny Atlikurs!!!




På en Nina-kurs i Kalix började vi en gång diskutera hur det kunde komma sig att vi i princip VARJE kurs behövde höra SAMMA instruktioner... hur det kunde vara så SVÅRT att lära sig rida! Vi var många i gänget som hade massor av högskolepoäng - och levde i tron att vi var normalbegåvade. ÄNDÅ kunde vi inte lära oss det som lät så enkelt när instruktören förklarade utan nästa kurs behövde vi höra samma instruktioner igen och igen... För alla oss "normalbegåvade" är det verkligen tur att det finns pedagogiska (och uthålliga!!!) instruktörer!!!
Notera Feykirs svans på sista bilden föresten! Den når faktiskt i backen! Senare samma dag klippte jag av den 1 dm för att han inte skulle trampa på den. Det var TREDJE gången på ca 1 år som jag klipper av så mycket! Tänk om hans pannlugg kunde växa på samma sätt!!!






























Inga kommentarer: