lördag 21 februari 2009

Raggningstips!

En svampplockare brukar aldrig berätta om sina kantarellställen och en bärplockare aldrig var den bästa hjortronmyren ligger... Men eftersom jag varit tillsammans med Johan i 20 år (det var faktiskt vårt "svepskäl" när vi bokade resan till Maldiverna) och tänker fortsätta med det även framöver kan jag avslöja vilket bra raggningsställe jag hittat. Ifall det är killar man är ute efter vill säga - nämligen Gör det själv-hallen på OK!!!





Har varit där ett antal gånger med Johan för att tvätta någon av våra bilar - och alla gånger utom en har jag varit ensam tjej i hallen. Men utbudet av killar har varit stort! Killar i alla möjliga åldrar - som byter avgassystem, skiftar däck eller bara putsar på ögonstenen. Är man ute efter en händig kille har man alltså chansen att göra en första bedömning direkt! Dessutom kan man snabbt bilda sig en uppfattning om hans privatekonomi också! Riktigt risig bil = inget vidare kap... Riktigt dyr bil = stora skulder... bil i mellanprisklass = "bästa köp". (Vadå, skulle jag vara yrkesskadad???!)





Och skulle du stöta på denna kille så bör dock de STORA varningslamporna börja blinka: "HANDS OFF - ANNAS ONLY!!!"

Självklart kan man förfina urvalskriterierna ytterligare! Om man t ex inte vill riskera att fastna för en "sportfåne" kan man lämpligen göra som Johan och jag gjorde idag - uppsöka "gör det själv-hallen" mitt under brinnande hemmamatch för Luleå Hockey. Garanterat fritt från "hockeytokar" i alla fall! (Jag kan dock inte lämna några 100 %-iga garantier avseende basketfantaster en sådan gång - då bör man vänta till Plannja baskets nästa hemmamatch istället.)

När man väl är på plats och har valt ut en lämplig kandidat kan jag tänka mig en uppsjö av lämpliga raggningsrepliker - allt från att be om tips på bästa avfettningsmedlet till lån av verktyg. Om man dessutom är begåvad med talangen att se helt hjälplös ut borde saken vara biff. (Därför är det TUR att jag hittade Johan i gospelkören en gång i tiden - jag har bevisligen INGEN talang på det området! En gång när jag fått fel på bilen i garaget under banken hann det passera SJU killar/män utan att bry sig det minsta om mig, trots att det inte gick att missa att jag hade stora problem... Som tur var kom tillslut en rådig kollega - hästtjej förståss - och gav mig skjuts till en mack så jag kunde köpa ny olja till bilens automatlåda. Sedan gick den att köra till verkstaden i alla fall!)

Nu vet jag ju att inte alla är intresserad av killar - så jag vill avsluta med ett tips till er som hellre vill hitta en tjej. Detta tips har jag faktiskt lånat av islandshäst-gurun Nina Keskitalo, som genom åratals studier kunnat konstatera: "Alla killar som vill träffa en tjej borde skaffa häst! Det är HELT säkert - kille med häst är en oslagbar kombination. ALLA går åt!" Med tanke på hennes mångåriga erfarenhet från olika stall bör detta tips vara minst lika tillförlitligt som mitt eget tips ovan. Utan att själv ha gjort någon närmare studie på området skulle jag dessutom tro att det funkar lika bra för alla som vill träffa en tjej - man måste nog inte vara kille.

Lycka till!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Har nog samma typ av inkompetens som du, för jag har varit ensam tjej i "Gör-det-själv"-hallen många gånger men aldrig fått napp. Har väl iofs inte fällt några vinnande raggningsrepliker heller... Men en teori kan vara att killar inte vill hitta en tjej i "gör det själv"-hallen, lika lite som de vill att deras fru ska vara ingenjör, om hon inte är dataingenjör vill säga. Datakunniga tjejer låg högt i kurs enl Ny Tekniks lista. Men å andra sidan är ju kvinnliga dataingenjörer ungefär lika ovanliga som häst-killar...

Anna sa...

Aj, aj, aj... kan det vara en ÄRFTLIG deffekt vi har?! Kanske inte så otroligt i o f s... kan misstänka att mamma ligger dåligt till också... I ditt fall är det nog särskilt illa - eftersom det kombineras med ditt "olyckliga" val av utbildning... Vill ändå tro att Gör det själv-hallen fungerar...men kanske inte för er kvinnliga ingenjörer utan bara för alla andra?!