söndag 8 februari 2009

BRRRRR så KALLT!!!

Termomentern visade visserligen bara -15 grader idag, alltså lite varmare än igår, men det blåste mer så köldfaktorn var verkligen inte att leka med!








Bestämde mig ändå för att rida en kortare sväng - behöver ju jobba med min kondis och få ridmusklerna i bättre trim inför ridskolestarten om bara drygt en vecka. Dessutom har jag ju fortfarande två månaders ridabstinens att kompensera! Valde att rida en av skogsvägarna ovanför stallet, för jag tänkte att det skulle vara mest lä där.


Vägen var plogad ganska nyligt, men nu hade det kommit ca 1 dm nysnö så det blev bra träning för Feykir när han behövde lyfta lite extra på fötterna. Vi varvade skritt och trav till vändplanen där vägen slutar. Nästan längst bort hade det tillkommit två stora timmerupplag sedan jag red där sist - ett på var sida om vägen. Feykir brukar tycka att det är ganska läskigt att passera förbi en sådan passage där timmerhögarna tornar upp sig på båda sidorna. Men idag var han faktiskt JÄTTEMODIG och gick rakt igenom. Det fanns inte minsta antydan till tvekan. Här samlade han en hel del poäng - vilket han verkligen kunde behöva efter gårdagens alla fånerier!

När vi vände tillbaka mot stallet fick jag vinden i ansiktet och det kändes som att jag skulle förfrysa mig direkt! FY så KALLT! Min plan hade varit att rida denna korta väg några gånger fram och tillbaka till vändplanen. Men jag lade denna plan på hyllan direkt! Galopperade tillbaka till stallet för att så snabbt som möjligt komma ifrån den bitande vinden. När vi kom tillbaka till gården satt jag av och gick med Feykir ner till bilvägen, för att skritta av honom. Han verkade ha gott om energi kvar. Trots att vi gick bort från stallet ville han hela tiden börja trava bredvid mig!

När vi kom ner till bilvägen kände jag att det faktiskt var ganska lä där. Jag bestämde mig för att inte vända tillbaka till stallet direkt utan rida mot Avan, till dess det blev motvind igen. När jag suttit upp var Feykir först lite motsträvig och ville gå hem, men sedan accepterade han att vi skulle rida lite till. Travade och galopperade till dess vi kom upp på ett litet backkrön där vinden slog emot oss så att det verkligen bet i kinderna. Då vände vi hemåt, först i trav och sedan satt jag av och gick resten av vägen tillbaka. Totalt blev det bara 35 minuters ridning - men det var ju ändå bättre än ingenting! Jag försökte dessutom gå riktigt snabbt på vägen tillbaka till stallet - för att det skulle ha bättre konditionseffekt. Nu fick ju även jag lyfta lite extra på fötterna i nysnön och det blir ju direkt mycket jobbigare!

Inga kommentarer: