torsdag 26 februari 2009

Blödningar och vaccinationer

Nej, det där var kanske en rubrik som ger onödigt otäcka associationer. Ursäkta - den ska faktiskt tolkas precis tvärt om!

Jag har nämligen varit på läkarbesök p g a att jag fått ont i mitt operationsärr igen - var orolig för att jag tagit i för mycket och drabbats av ärrbråck. Det kan nämligen vara riktigt otrevligt... man kan t o m behöva opereras igen! Men i mitt fall var det inte så, som tur var utan antagligen "bara lite blödningar". Läkaren förklarade att efter operationen sys buken ihop "i flera lager" - så förutom ärret som jag själv kan se på magen så har jag ett likadant till inne i buken. Det är antagligen något/några stygn där som slitits upp och medfört små blödningar inne i buken. Inget farligt, bara lite obehagligt. De senaste månaderna har jag inte alls haft ont, faktiskt tvärt om - det har känts som att jag helt tappat känseln runt ärret. Som att området varit helt bortdomnat. En lite obehaglig känsla faktiskt! Men nu är det alltså rejält ömt igen och "spänner" under huden som det gjorde första månaden. När jag tittar ner förväntar jag mig att få se en ENORM ballongmage - för det är så det känns. Fast trots denna känsla är den bara lite svullen så jag kan ha mina vanliga kläder.

Jag brukar skoja om att jag har bra hand med läkare - och i det här fallet gällde det då verkligen! För hon sa PRECIS vad jag ville höra! Dels då att det INTE var ett ärrbråck eller något annat allvarligt. Och dessutom skulle jag inte alls behöva ha något längre riduppehåll för detta utan kunde börja om igen så snart det kändes OK!

Nu har jag passat på att vaccinera Feykir - så det blir ändå några lugna dagar till för oss. Men på söndag ska det vara OK att börja rida Feykir igen så smått och det passar nog bra för mina magmuskler också! Men någon ridning med miduriterna till Gråsjälören blir det ju inte för oss två i o m detta... (Den härliga ridturen går av stapeln just på söndag.) Får hålla tummarna för att Eva och jag kan ordna en egen isritt längre fram - precis som förra året!

Inga kommentarer: