fredag 13 februari 2009

Älva blev Stella blev Loppan

Här borde jag förståss ha haft en bild på Sylvias underbart söta lilla toypudelvalp! Men eftersom mobilbatteriet tog slut i kylan så har jag ingen... Ni får helt enkelt tro mig på mitt ord när jag säger att den lilla "tussen" är precis hur söt som helst!

Först hade Sylvia tänkt att hon skulle heta Älva, eftersom hennes mamma heter Tingeling. Men när hon kom till Mariebäck i onsdags blev namnet Stella. Och nu var det ändrat till Loppan - eftersom hon är så liten och hoppar som en loppa.

Jag är så imponerad över att hon är så cool, lilla Loppan! Att lämna mamma och syskonen och hamna på ett nytt ställe borde ju vara väldigt stressande! Men efter bara två dagar verkar hon hur hemmastadd som helst! Betty verkar acceptera henne så bra också. Idag hade Betty tuggat på ett ben när Loppan kom fram och nästan kröp in i munnen på henne. Då morrade Betty - men det var allt. När de går ut och Loppan börjar skutta ser Sylvia att Bettys jaktinstinkt vaknar - men eftersom matte sagt att hon inte får så gör hon inget dumt.

När jag var inne hos Sylvia ringde Fia för att höra hur kallt det var i Mariebäck. Sylvia konstaterade att det snabbt sjunkit från de -15 när jag red ut till -19! Så hon tyckte att Fia med gott samvete kunde ge Lukka en vilodag. Fia är alltid så otroligt flitig med att rida, så det skadar säkert inte. Fast jag var ju tvungen att ta chansen och ropa att "sådana här dagar sållas agnarna från vetet" nu när jag för en gång skull hade övertaget!

Nästa vecka börjar ridskolan igen och jag sa till Sylvia att precis som hon brukar ge ridskolehästarna intensivträning de sista veckorna innan så borde hon kanske egentligen göra samma sak med oss elever - så att vi är på samma nivå som hästarna?! I alla fall skulle jag ha behövt det! Fast då sa hon att jag kanske är mest i form av alla - "För du har ridit på ridbanan flera gånger de senaste veckorna - det har ingen av de andra!" Vi får väl se hur det är med den saken...

Vi hann prata lite Atli-kurs också. Vårens första blir i mitten av mars. Så kul det ska bli att äntligen komma ur "vinteridet"! Det var meningen att Sylvias och Lindas nya hästar skulle komma till Luleå tre veckor innan. Men nu har visst flyget blivit inställt p g a för få hästar, så de kommer en vecka senare istället. FÖRHOPPNINGSVIS - för tänk om det blir fler förseningar???!!! Så jättetrist för Sylvia och Linda om de inte skulle få rida nya hästarna på kursen! Och så trist för oss andra som ser fram emot att få se dem!

Inga kommentarer: