måndag 26 januari 2009

Maldiverna - paradiset på jorden!



Har just tillbringat två veckor på en plats så vacker att man fick nypa sig i armen hela tiden. "Är detta verkligen på riktigt??!!" Johan och jag firade att vi varit tillsammans i 20 år - och detta var verkligen rätt plats att fira på!




Snorklingen var verkligen något extra! "Vår" ö - Vilamendhoo island - har enligt flera bedömare ett "house reef" som är bland de tio bästa för snorkling i hela Maldiverna!



Hela ön är bara ca 750 meter lång och 250-300 meter bred som mest och består av en enda resort med bungalows längs strandkanten runt om och restaruang i mitten. Som på alla resort-öar i Maldiverna får ingen byggnad sticka upp över palmtopparna, så utifrån havet ser det ut som en djungelö. Till höger ser ni "Sunset Bar" - på öns västra spets, med sköna trädgårdsstolar i palmernas skugga på stranden. Här satt vi större delen av dagarna medan vår suveräne kypare Annamul sprang i skytteltrafik med soda water och juice.






Nej, inte hela dagarna förståss, vi snorklade ju massor också! Såg så otroligt mycket spännande fiskar!!! Bl a mkt giftiga Lionfish, flera olika muränor o s v. Just de här vet jag tyvärr inte vad de heter - men det var magiskt att plötsligt vara mitt i ett enormt stim av de nästan självlysande blå fiskarna! (De är ca 25-30 cm långa.) Revhajar och stingrockor såg man t o m från sin stol i Sunset Bar - för de "patrullerade" ända inne vid stranden.

Har kallat Maldiverna för "paradiset på jorden", fast det är kanske inte riktigt sant... det fanns ju inte en enda islandshäst! (Och vad jag såg inga andra hästar heller...) Så det är egentligen ganska synd om dem som måste bo där! ;- )

Det allra bästa med vistelsen på Maldiverna var i alla fall den otroliga effekt som värmen har på min värk. Under två veckor har jag i princip fått känna mig som "en vanlig människa" - MYCKET trevligt som omväxling! Hoppas nu att effekten håller i sig LÄNGE!!!

Mer om vår tid i detta paradis kan ni läsa på: http://www.resedagboken.se/ om ni som resenär anger "Johananna". Har bara hunnit lägga in lite bilder där - men inom kort kommer det fler!



Inga kommentarer: