måndag 5 januari 2009

Första arbetsdagen på fyra veckor!


(Ytterligare en bild från nyårsdagen.)



Idag var det dags att åka till jobbet igen - efter mitt fyra veckor långa "tonåringsjullov" med långa sovmorgnar, ljudböcker, vila och tidningsläsning... Det var verkligen roligt att vara tillbaka på jobbet igen - och mina trevliga kollegor verkade dessutom minst lika glada över att se mig!








Har fått två rapporter från Mariebäck under dagen. Först hade Sylvia ringt på min mobil och när jag ringde tillbaka svarade hon: "Det har inte hänt något - Feykir mår bra!" Anledningen till samtalet var att hon kollat min blogg och nu undrade om hon fick använda några av de fina bilderna från nyårsdagen på sin hemsida. Det fick hon ju förståss! Hon kunde också rapportera att ridskolan börjar den 16:e februari - då har jag ju fortfarande gott om tid till att komma i ridform igen!








När jag sedan kom hem från jobbet ringde Eva och berättade att hon ridit Feykir idag igen! Hon har en tidigare arbetskamrat på besök och de hade åkt till stallet tillsammans med Emelie. Kollegan har ridit en gång i sitt liv - och brukar visst fortfarande prata om hur magiskt det var! Då hade hon fått låna Gabriel av Yvonne och red ut med Eva och Reykur. Det var en riktigt kall vinterdag med solsken - och rimfrost i träden som gnistrade som kristall! Svårslaget med andra ord! Idag hade hon dock lite ont i ryggen så hon följde bara med till fots när Eva och Emelie red ut på Feykir och Gaiva.








De red längs vägen mot Avan och försökte rida in på vår "travstig" i skogen, men underlaget var för dåligt så de fick hålla sig på vägen. När de vänt hemåt fick Emelie för första gången galoppera - och det gick visst jättebra! Men Gaiva är verkligen en riktigt klok och erfaren dam som tar hand om sin ryttare! Efter detta fick Evas kollega hålla i Gaiva, för säkerhets skull, medan Eva och Feykir red några extra galoppvändor så att han skulle få springa av sig ordentligt. (Jag har letat, men hittar inte någon bild på Gaiva tyvärr... Men om ni tänker er två svarta hästar så förstår ni hur snyggt det såg ut med henne och Feykir!)








Eva hade inte bara jobbat med Feykirs kondition... Efter nyårsaftonens häftiga storm ligger det mycket nedfallna träd och grenar längs dikeskanterna. Läääääääskigt!!! tyckte Feykir och försökte smita över till andra sidan av vägen när de skulle passera. Men det gick inte Eva med på, så han fick verkligen skärpa till sig.








I stort sett fick Feykir i alla fall godkänt även för denna deras andra ridtur tillsammans. Däremot har Eva lite synpunkter på min sadel... Eller rättare sagt på stiglädren. Sadeln är måttsydd till mig och Feykir så stiglädren är ju också anpassade till mina ben. Det finns bara ett hål till att förlänga med - och Eva är lååååång! Dessutom har sadeln rejält stora knävulster - så hennes ben har inte någonstans att ta vägen... "Det är så man lär sig att VERKLIGEN sänka hälarna!" skojade Eva och jag såg för min inre syn hur hon tryckte ner dem så att de tillslut kom framför tårna!!! Vi borde kanske kolla om Sylvia har några längre stigläder som hon han låna när hon rider Feykir - eller om hon helt enkelt lånar en annan sadel?!



I brist på Gaiva-bild tar jag med några söta tungor istället! Först Eydir...





...och sedan Feykir!

Inga kommentarer: