lördag 31 januari 2009

Feykir turledarhäst!

När jag konditionstränade mig själv i Kyrkbyn idag fick Feykir konditionsträna med Eva. Hon skulle leda en tur så Feykir fick agera turledarhäst. Det hade varit ute drygt 1,5 timme i det fina vädret och han hade skött sig exemplariskt. Eller i alla fall nästan, på slutet när hon släppte stigbyglarna så trodde han visst att det betydde att de skulle springa fort...

Jättebra att få hjälp att hålla igång honom! I morgon ska jag rida igen - hoppas det är lika fint väder då!

Sylvia och Linda är på Island för att provrida hästar. I går pratade jag med Tomas som berättade att det startat trögt för dem... de första tre dagarna hade de inte hittat en enda intressant häst... Men sedan hade det gått bättre! Och nu säger ryktet att Sylvia köpt en skäckhingst! Hon som brukar säga att hon inte gillar skäckar... Fast det är ju så det brukar bli av någon anledning.

Om någon säger "Jag vill INTE ha ett sto, INTE en brun häst och den MÅSTE vara stor!" Så brukar det sluta med att personen ändå fastnar för ett litet, brunt sto! På samma sätt blev det för mig när jag köpte Reykur också. Jag hade sagt: "Vad som helst, utom en skimmel!" För jag hade haft helvit skimmel som foderhäst i några år och visste vilket elände det var att försöka få hästen att se vit ut... Men när jag träffade Reykur sa det ju bara KLICK - så var jag helt såld! Ja, än så länge är det alltså bara ett rykte med Sylvias skäck - men jag skulle inte bli förvånad om det stämmer!

Inga kommentarer: