onsdag 31 december 2008

Vädervarning klass 3 vid Norrbottenskusten! :-O

"Mycket extremt väder som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV."

"Vädret förväntas skapa stor oreda och fara för både liv och samhällsfunktioner. Det kan innebära att el- och telenät slås ut och att det är förenat med stora risker att färdas med bil på vägarna, till och med att vistas utomhus. "


Här sitter vi nästan och håller i oss nu - när stormvindarna skakar vårt lilla hus... och då väntas stormen trappas upp framöver... Tur att det är en stadig timring i alla fall! Fast då och då låter det som att taket ska blåsa av... Min lillasyster Kristina sitter just nu på bussen hit från Umeå, för att fira nyår med oss (och sin födelsedag i morgon!) Jag pratade just med henne på mobilen. De hade lämnat Skellefteå och hittills hade allt gått bra, men det blåste inte heller så mycket där nere. Hoppas det går lika bra sista biten till Luleå - det är nämligen en dubbeldäckad buss så de här kraftiga vindbyarna borde kunna slita tag i den ganska ordentligt...

Enligt uppgifterna från SMHI ska ovädret kulminera vid middagstid - precis då Kristina väntas anlända till Luleå busstation. Enligt uppgifterna ska man inte vistas utomhus eller köra bil om det inte är helt nödvändigt... men för oss är det ju faktiskt det, för vi kan ju inte lämna "Fialotta" i sticket på busstationen!

Edit: Nu har vi hämtat syster på busstationen. Det var tur att hon bara skulle till Luleå - för vädret gjorde att bussen stannade i Luleå. Otur för dem som skulle vidare!

Inga kommentarer: