måndag 15 december 2008

Sashimi!

Har försökt styra upp verksamheten på banken per telefon. Mina kollegor verkar konstigt nog inte själva förstå att de just nu naturligtvis ska prioritera besök hos företagskunder med verksamheten i närheten av Kyrkbyn. Och när de ändå är i krokarna svänga förbi mig med lite sushi! Än har det dock inte haft någon effekt... Måste nog snart peka med hela handen!


Gårdagens efterlängtade besök hos Feykir måste ju definitivt firas - och i brist på sushi blev det med sashimi! (Tänkt sushi minus riset). Hade nämligen en laxfilé i frysen och när jag tinat den och skulle förbereda för tillagning i ugnen passade jag på att skära några skivor att äta med japansk soja. MUMS!


Den ugnslagade laxen blev dock ingen höjdare alls... I vanliga fall brukar vi alltid köpa färsk lax, eftersom det blir så mycket godare. Men vid något tillfälle "råkade" det följa med en fryst laxfilé från affären. Nu när den skulle tillagas misstänkte jag att den kunde bli torr, så jag bredde ett tjockt lager creme bonjour ovanpå och tillagade sedan med stektermometer. Tyvärr blev det något fel på stektermometern... så den började inte pipa vid 54 grader som det var meningen... och jag hade fullt upp med att bevaka världscuphoppningen på TV så jag missade detta... När jag tillslut kom ut i köket visade termometern på 89 grader!!! Gissa om laxen var torr som en spånbal??!! Tur att jag fått så god förrätt i alla fall!


(Det här var föresten första gången jag orkat laga mat sedan jag kom hem från sjukhuset - förhoppningsvis kommer nivån på maten att kunna stiga framöver. Det vore ju tragiskt om mina matlagningskunskaper skulle visa sig ha suttit i den där cystan de tog bort...)

Inga kommentarer: