fredag 19 december 2008

Dödshot?!

Foto Jonna Eliasson


Det kan vara lite komiskt ibland att använda sig av T9-funktionen på mobiltelefonen för att skriva sms! Idag skulle jag skicka meddelande till de andra som också har ansvar för utfodringar i stallet, att hästarna fått höbalar i hagarna så att vi f n inte behöver fodra. Men ordet "fodring" gav uppenbarligen min telefon MKT obehagliga associationer... för den föreslog "dödshot"!!! :- ) I kombination med fri tillgång på grovfoder skulle det väl vara hotet att äta ihjäl sig då...vilket i o f s kanske kunde vara en realitet både för min matglada häst och även några andra! ;- )


Vid något tidigare sms-tillfälle har jag, med låtsad upprördhet, meddelat Johan att T9 verkar HELT eftersatt eftersom det inte kan ett så viktigt ord som "tölt"! Desto mer förvånad blev jag dock när inte heller "internet" visade sig vara ett känt ord... VEM har valt ut de där orden egentligen???!!! Måste dock erkänna att jag är riktigt dålig på det här med sms... antagligen för att jag skickar dem så sällan. I somras fick jag dock ett erbjudande om gratis sms i en månad och då tog jag förståss chansen att skicka några extra. Såg i Kuriren här om dagen att svenskarna annars skickar 20 sms/dag - I SNITT! Det KAN bara inte vara möjligt!!! Det finns ju ändå endel människor i det här landet (t ex Eva) som fortfarande inte har mobiltelefon. Dessutom finns ju sådana som jag, som max skickar något sms/vecka om ens det. Då måste ju resternade del av befolkningen nästan ägna sig åt sms på heltid?! Jag tycker 20 sms/vecka vore mycket!


Idag har jag varit på min andra "utflykt" sedan operationen. Den första var förståss till Feykir, i söndags. Och nu fem dagar senare har jag faktiskt varit in till jobbet för att träffa mina trevliga kollegor, äta sushilunch med två av dem samt gå en kort sväng på stan och köpa julklappar till Johan. Han har varit ganska orolig att han inte ska få några... Har flera gånger påpekat: "Man kan ju köpa en hel del på internet...och jag kan gå och hämta ut paketen åt dig!" Det var i alla fall riktigt roligt att komma ut och se något annat än hemmets fyra väggar som omväxling - fast jag var rejält trött när jag kom hem igen efter tre timmar.


I morgon blir det förhoppningsvis ny utflykt - Eva och jag ska åka till Feykir! Jag skulle ju ha besökt honom i onsdags också, men orkade inte, så jag hoppas verkligen att det går bättre i morgon!

Inga kommentarer: