torsdag 27 november 2008

Snälla tomten - läs här!!!

Idag fick jag senaste numret av Ridsport i brevlådan. Har bara hunnit bläddra lite, men det verkar bl a vara en intressant artikel om hur man kan förbättra sin ridning genom att träna sin egen kropp - alltså inte bara hästens. Återkommer med referat ifall artikeln är så bra som jag hoppas!

MEN när jag bläddrade i tidningen föll mina ögon på något annat - ett SÅ läckert set med grimma och grimskaft i "Burberry-rutigt"!!! Ja, inte äkta ruta förståss, utan kopia från Hööks, men SÅÅÅÅ snyggt!!!

DESSUTOM var grimskaftet av det ovanliga slaget med en ögla längst ut. De flesta grimskaft har inte någon ögla - och av säkerhetsskäl brukar man ju säga att man aldrig ska trä handen igenom en sådan. Om hästen får panik och drar iväg ska man ha möjlighet att släppa - men om man trätt handen genom öglan kan man fastna... Fast för mig, som bl a har mycket värk i händerna, är sådana grimskaft med ögla ovärderliga! Om jag håller grimskaftet "som man ska" i handen kan det räcka med att Feykir tvärt stannar upp för att spana på några hästar i hagen, eller att han försöker sno åt sig en tugga hö när vi passerar en höbal, för att mina onda händer ska få mer ont. Med grimskaftets ögla runt armen är det den senare som får ta "smällen" - betydligt mindre smärtsamt! Det är nog säkerhetsaspekten som gör sådana grimskaft svåra att få tag i... Men här hittade jag alltså en variant, med matchande grimma, och DESSUTOM i så läckert mönster!

Så nu hoppas jag att tomten läser detta och fattar vinken! (Kan den bli tydligare?!) Frågan är bara vilken färg som vore snyggast på Feykir... Det finns nämligen både en ljusblå och en beige variant... Jag skulle gissa på den blå... men det är ju lite svårt när man inte sett dem i verkligheten. (Med över 50 mil enkel väg till närmaste Hööksbutik är det ju inte direkt läge att åka och kolla heller!)

Inga kommentarer: