söndag 9 november 2008

Repetition av Atli-kursen

När jag vaknade i morse trodde jag INTE att det skulle bli någon ridning idag - hade alldeles för mycket värk i kroppen för det... Men på eftermiddagen lättade det endel, så jag bestämde mig ändå för att åka till stallet. Väl på färjan hade jag hunnit ångra mig, men nu var jag ju redan på väg. Och när jag sedan kom till stallet hade min personlige tränare (Feykir) precis den positiva effekt på mig som han brukar: innan jag visste ordet av satt jag till häst på ridbanan!





Efter lite skrittarbete (då jag hela tiden "vaktade" vänsterbogen) jobbade jag honom lång och låg i trav, på volter och serpentiner. När han slutat rusa och börjat jobba i traven var jag nöjd.

Övergick till skritt på volt, böja halsen och flytta ut bakdelen. När han kändes mjuk i skritten ökade jag succesivt samlingen och försökte hela tiden behålla honom lösgjord. När tölten funkade hyfsat i höger varv bytte vi till vänster och började om från skritt. När sedan tölten funkade hyfsat där bytte jag varv då och då - precis som jag fått göra under sista Atli-lektionen. Fick uppleva några korta "glimtar" av den trevliga tölten från kursen - och med det var jag nöjd.

Avslutade med mera travjobb - lång och låg med mycket drivning. Det är bara två veckor kvar till nästa Atli-kurs så det gäller att vi ligger i om vi ska hinna bygga endel av de där musklerna längs överlinjen Atli efterlyste för att vi skulle kunna jobba mer med samlingen!

När jag satt av och promenerade runt med min duktiga häst för att han skulle få pusta ut, kunde jag förvånat konstatera att jag faktiskt ridit i 50 minuter. Och det hade varit väldigt aktiva 50 minuter dessutom! Det hade jag verkligen inte trott så sent som till lunch idag... min "PT" är verkligen otrolig på att motivera mig!

PS: I går kväll gjorde jag och min lillasyster någon riktigt "farligt"! Medan vi tillbringade kvällen i telefon med varandra tittade vi samtidigt på annonser om kattungar på Blocket! ALLA annonser hade bilder - och vilka bilder... Jag VILL ha en katt!!! Fast jag vill ha Johan (som är allergisk) ännu mer så jag får hålla till godo med stallkatterna även i fortsättningen... Lillasyster behöver dock inte längre göra ett sådant val, så förhoppningsvis flyttar två underbara kattungar hem till henne inom kort. Om hon bara kan välja! Jag har sagt att hon kan få en av mig i julklapp och den andra när hon fyller år 1 januari. Fast hon måste ju få välja dem själv. KÄNSLIGA PERSONER VARNAS HÄRMED: Titta INTE på kattungeannonser på Blocket!!! DS

Inga kommentarer: