söndag 16 november 2008

Morgonfodring...

... är ingen "hit" efter en värknatt när jag i princip inte sovit mellan 01.30 och 05.30... Men klockan 07 en söndagmorgon är det ingen "hit" att ringa ut någon annan heller... Sylvia är i Kiruna i helgen och håller ridkurs och "alla vi andra" bor i stan så det är en bit att åka också... Alltså drack jag två stora koppar te, för att hålla mig vaken i bilen och åkte i alla fall.

Allt klär en skönhet - t o m en sådan här "rödgrön röra"!


En trevlig sak med morgonfodringen är i alla fall att man alltid känner sig så välkommen! Något glatt gnägg och många "hummanden" välkomnar så snart man kliver ur bilen! Det var en vacker morgon, med strålande sol. Fast vinden hetsade minusgraderna att anfalla så det gällde att vara snabb med högrepen för att hålla sig värmen!


Sylvia har ett sinnrikt system med ett inhägnat område utanför själva hagarna, där rundbalarna står. Där kan man också släppa hästar som för tillfället behöver få äta mer än de får i flocken, så att de har fri tillgång några timmar/dag. Just nu är det två från vallackflocken och tre ston som behöver extrautfodras, så man delar inhägnaden i två halvor. De båda vallackerna verkade inte riktigt ha fattat ännu vad som gällde, för jag hade faktiskt lite problem att få tag i dem! Stona var desto smartare, så snart jag öppnade grinden och ropade deras namn kom de tre damerna traskande ut genom grinden!


När alla hästar belåtet mumsade på sitt frukosthö meddelade jag Feykir att han får ledigt idag p g a dålig kvalitet på matte och så åkte jag hemåt igen för att förhoppningsvis kunna sova lite.

Inga kommentarer: