tisdag 28 oktober 2008

TRE gånger Mariebäck på samma dag!

Direkt efter jobbet återvände jag till Mariebäck för att invänta hovslagaren - nu var det dags för Feykirs vinterskor med broddar! Skyndade mig så att jag var där i alla fall en halvtimma innan, för att hans leriga hovar förhoppningsvis skulle hinna torka lite. Han fick komma in i en box och sedan pysslade jag på lite med mina prylar i sadelkammaren medan jag väntade.

Hovslagaren skulle komma kl 7 och fem över ringde Sylvias mobil. Det var "hov-Johan". Han hade fått punktering ute i "bushen" någonstans när han var på väg från ett annat stall. Det hade visat sig att han visserligen hade reservdäck och domkraft, men inget fälgkors... Alltså måste han invänta hjälp innan han kom därifrån, så det kunde inte bli någon skoning i kväll... Han kommer på fredag istället - så jag hinner i alla fall få Feykir skodd till helgens Atli-kurs! Nu får vi hålla tummarna att det inte är halt på ridbanan i morgon kväll när vi rider lektion!

Jag hade just skojat med Fia om att jag efter USA-resan tyckte att det var alldeles för lite att bara åka till stallet en gång/dag... Men det kändes ju ganska onödigt att åka dit en andra gång helt i onödan... Och värre skulle det bli! När jag kom till färjeläget och väntade på färjan upptäckte jag att min plånbok inte var med i bilen! Jag hade nämligen frångått mina rutiner och lagt den i fickan på stalljackan - eftersom jag skulle betala hovslagaren. Och stalljackan hängde kvar i Josefshallen... Precis när det var dags att köra på färjan fick jag istället vända tillbaka till Mariebäck en tredje gång för idag... Tur att jag inte hunnit ända hem i alla fall - det tar nämligen ca 30 minuter för mig att åka hemifrån till stallet och TRE timmars körning till och från stallet samma dag är definitivt för mycket för mig! ÄVEN om jag varit bortrest OCH har en bra ljudbok!

Inga kommentarer: