torsdag 11 september 2008

Jag överlevde - trots bedövning!

Jag har varit till tandläkaren idag - och lagat ett hål i en tand. Vet inte när jag lagade ett hål sist... det kan ha varit när jag gick i gymnastiet, men mest troligt var det på grundskolan. En massa år sedan med andra ord! Så idag fick jag lära mig att man inte längre använder amalgam - det var visst lääänge sedan man slutade med det.

Hade "gruvat" mig en hel del... När jag var liten tyckte jag aldrig att det var obehagligt att gå till tandläkaren. Jag har också alltid brukat be om bedövning när jag lagat ett hål. Men senaste gången - alltså i gymnasiet eller om det nu var högstadiet - så råkade jag titta upp när de skulle bedöva och insåg att de faktiskt använde en SPRUTA!!! (Tidigare gånger hade jag alltid blundat och aldrig reflekterat över hur bedövningen gick till...) Så därför var jag nu jättenervös inför tandläkarbesöket. Jag ville absolut ha bedövning - men jag är ju så oerhört rädd för sprutor!!! Bestämde mig för att köra taktiken att blunda - och för min inre syn se hur de smetade lite bedövningssalva på tandköttet. Och det funkade! Tandläkaren sa visserligen "Nu sticker det lite" men det ignorerade jag. Och när väl bedövningen var satt så var ju resten en baggis!





Hade lovat mig själv att jag skulle få köpa något som belöning efter tandläkarbesöket. Hade tidigare sett halsbandet till vänster i bild och nu gjorde jag slag i saken och köpte det. På väg ut ur butiken fick jag se halsbandet till höger - och när jag insåg att det var en tekanna så var det ju bara att vända tillbaka till kassan och köpa det också! Tekannan var på jätterea - för 20 kr! Tala om att jag slänger pengar omkring mig! 20-lappar i alla fall! ;- )

Inga kommentarer: