söndag 7 september 2008

Dagens citat - och dementi

"Om teve hade haft ett annat utbud av romantik på lördagskvällen skulle Mona Jacobsson inte ha blivit åtalad för medhjälp till mord. Sannolikt skulle hon inte heller ha blivit ormbiten."


Så börjar "Silverkronan" - Anna Janssons fjärde kriminalroman med polisen Maria Wern som huvudperson. Kan man annat än vilja fortsätta läsa efter en sådan inledning??!!


Anna Jansson är en relativt ny bekantskap för mig. Jag lyssnar helst på ljudböcker, eftersom jag får ont i händerna av att hålla i en bok. Numera finns ljudböcker att lyssna på via datorn, på bibliotekets hemsida! Perfekt när värken slagit till som värst och jag bara orkar ligga i sängen - lyssna funkar ju för det mesta! Har nyligen lyssnat på de tre första böckerna om Maria Wern och nu är det dags för den fjärde. Fast tyvärr har bibblo.se den bara som e-bok, d v s man får läsa texten på skärmen. Inte alls lika bra, om ni frågar mig... men efter en inledning som den ovan går det ju inte att låta bli att läsa!


Maria Wern - böckernas huvudperson - är föresten en trevlig bekantskap. Hennes pusslande för att få ihop livet som småbarnsmamma med jobbet kan ju inte jag relatera till själv... men däremot hennes entusiasm över att odla kryddväxter! I en av de första böckerna fick jag lära mig vad det är som gör att man kan "gå igång" så väldigt på trädgårdsarbete - det beror på "klorofyllan och villan"!!! Och i den tredje boken har Maria dessutom börjat rida en gång i veckan! Fast ridningen hade alldeles för liten plats i boken, om ni frågar mig... men det kan ju bli bättre framöver. Nyligen kom nämligen den nionde boken i serien ut - och fler kan det säkert bli - så jag har ju i alla fall MINST fem böcker kvar att läsa!


Idag har det tyvärr varit en sådan ljudboksdag... Ett våldsamt slöseri med det vackra höstvädret!!! Men förkylningen är tyvärr sämre igen (gårdagens ridning var nog inte lika bra för kroppen som för själen) och värken är ganska "aktiv" dessutom... Då kan det i o f s vara bra om det inte är för mycket hästar och ridning i boken... för det är lättare att hantera abstinensen om man inte blir påmind i onödan!


Så avslutningsvis en dementi: nedanstående bild föreställer INTE mig och Reykur!


Jo, visst är det ju rätt likt... men om man betänker att varken Reykur eller jag gillar rosa så är det ju alldeles uppenbart att det istället handlar om en modell vid namn Katie Price som nu lanserar en egen ridsportkollektion. Hon är tydligen en relativt duktig dressyrryttare... men frågar du mig är det ingen godtagbar ursäkt för ROSA hovar!!! :- O

Inga kommentarer: