fredag 8 augusti 2008

Vad åt ni till lunch idag?

Johan tyckte att vi borde göra något speciellt av den här, vår sista egentliga semesterdag, eftersom vi börjar jobba igen på måndag båda två. Alltså bestämde vi oss för att äta lunch på Kyrkbyns kök och matsal - en riktig gourmetrestaurang som ligger inom gångavstånd från vårt hus.

Vi åt dagens kötträtt, som var: Ortens grillade, lågtempererade ryggbiff serverad med en kompott på potatis och västerbottensost, karl-johansvamsky samt rödlökskompott. GOTT!!!

Sedan kunde vi ju inte motstå efterrätten: Fransk chokladfondant serverad med champagne- och jordgubbssallad. Inte så illa det heller!

Vi satt ute på deras stora altan och halvvägs in i lunchen började det regna... men de har en stor markis som tak så det gjorde inget.

Nu ska jag fortsätta att göra den här dagen speciell genom att åka och rida på min fina häst! Johan ska åka på stan och göra lite ärenden, samt köpa hämtsushi till middag. Och sedan ska vi faktiskt gå på bio! (Det gör vi bara någon gång vart annat år så det är en STOR händelse!) Vi ska se Mamma Mia. Har flera bekanta som sett musikalen nere i Stockholm och varit jättenöjda. Och min lillasyster och hennes sambo, som såg musikalen på Broadway när de var i New York i våras, tyckte att det var höjdpunkten på hela deras tre veckor långa USA-vistelse. Så att säga att jag har höga förväntningar är nog inget understatement... Hoppas nu att filmen kan leva upp till dessa. För när man går på bio så sällan som vi vill man ju verkligen att det ska vara BRA när man väl är där!

Inga kommentarer: