lördag 9 augusti 2008

Vad jag är DUKTIG!!!


Har ägnat lördagkvällen till att tvätta hästtransporten utvändigt. Jag vet - är man ett partyanimal så är man... ;- )

Johan är väldigt duktig på att hålla våra bilar fina - och skulle aldrig drömma om att låta någon av dem komma i närheten av en automattvätt - och han hade en hel del flaskor med olika "super-duper-mirakelmedel" som jag kunde låna av. Dock tror jag inte riktigt att tillverkarna av det där extra-turbo-ruff-cleaning-mega-shine-wax... hade tänkt på att medlet även borde kunna lösa upp mossa från hästtransporttak... Men med hjälp av en rotborste fick jag ändå bort det mesta. (Det är bara att konstatera att jag inte orkat underhålla transporten som jag borde sedan jag blev sjuk - och det är ju faktiskt fem år sedan nu så mossan har ju haft lite tid på sig!) Gissar att jag kommer att "straffas" för det här i morgon med jätteont både här och där... men det var ändå skönt att få detta gjort innan semestern är slut för jag har tänkt ta tag i det så länge!

Eftersom jag är VÄLDIGT höjdrädd fick jag dessutom en minst sagt spännande lördagkväll när jag hängde med överkroppen över taket på transporten och hela tiden väntade att stegen jag stod på skulle börja glida iväg... Men stegen stod kvar, jag överlevde och nu är transporten MYCKET renare!

Helst skulle jag ha velat gå lös på resterna av en stor "Umesläp"-dekal på ena sidan av taket också. Själva dekalen är borta sedan länge, men klistret är kvar och gör att det ser väldigt trist och smutsigt ut... Jag har tidigare provat alla möjliga sätt att får bort det där klistret - från kemiskt ren bensin till varmluftspistol. Utan framgång... Här om året köpte jag en flaska med klottersaneringsvätska som utlovades ta bort ALLT i klisterväg. Men jag har inte testat det än. Och nu vågar jag inte utsätta händerna för mer påfrestningar - skulle ju väldigt gärna vilja rida i morgon som avslutning på semestern och då är det ju bra om händerna går att använda. Så klistret får sitta kvar ett tag till.

Inga kommentarer: