måndag 11 augusti 2008

"Pedikyr"

Idag var det dags för hovslagaren. Kändes ju extra bra eftersom Feykir snubblade så rejält på sina långa "tår" igår...!!! När jag kom till stallet hade Anna M precis släppt ner vallackflocken till beteshagen för kvällen. Men hon hade tagit in Feykir i en box först, eftersom hon visste att han skulle skos. Bussigt!!!


Vi har förmånen att ha en väldigt bra hovslagare, så som vanligt blev resultatet MKT bra - se själva:









Efter respektive före

Feykir fick - ännu en gång - beröm av hovslagaren för att han skötte sig bra. Han har haft en hel del hyss för sig förut, de första gångerna reste han sig t o m på bakbenen några gånger. Men hovslagaren har hela tiden hanterat honom så jättebra och det sista halvåret har Feykir skött sig lysande! "Det är perfekt med sådana här hästar - där det bara går bättre och bättre!" sa hovis idag. Feykir ser alltid extra mallig ut när han får beröm av hovslagaren! Och matte blir ju förståss alltid mallig när hennes häst får beröm!








Freddan passade på att vila sig på Kyljas rygg! (Och stackars mobilkameran fick försöka fota svart katt i motljus i mörka stallet... )




Jag red inte idag. Jag spände visst alla muskler i kroppen igår när vi höll på att gå omkull, så idag har jag träningsvärk i princip överallt! Dessutom var det idag första dagen på jobbet efter semestern så jag var ganska "mör" i huvudet också. Gav ändå Feykir lite betfor, för att hans mage ska hinna vänja sig vid detta inför tävlingen om knappt två veckor. Och han hade konstigt nog inget alls att invända mot att han fick mat trots att han inte jobbat... ;- )

Inga kommentarer: