söndag 17 augusti 2008

Ingen yoga idag...?!

Jag har tidigare liknat ridning vid yoga - för det är träning där du måste fokusera maximalt och träningen därför fungerar väldigt avstressande. Har just läst en artikel om yogans stora betydelse i Los Angeles och då kommit fram till att ridningen är en kombination av Ashtanga yoga (fysiskt utmanande yoga som stärker kroppen) och Acroyoga (ny yogatrend som bygger på samspel mellan två individer). Tack vare klimatet utövas yogan dessutom ofta utomhus i LA - vilket gör den ÄNNU mera lik ridningen!

Idag har det dock inte verkat som att det skulle bli någon "yoga" för mig... kroppen väckte mig vid 06-tiden och efter en "bryta" med värktabletter blev det åter sängen - ända till kl 12! :- O Men nu sitter jag på altanen i den stekande solen och värmen håller på att göra underverk, så kanske ändå... Tanken var att jag skulle åka till ovalen i Ersnäs, tillsammans med Sylvia, Anna M och kanske Kristin. Sylvia har ungdomskurs idag i Mariebäck, men några av ungdomarna ska precis som vi tävla i Skellefteå nästa helg så de ville avsluta kursen på ovalen. Och då skulle vi sedan rida efter dem. Vi får se hur det utvecklar sig...

Till något helt annat: min pappa har många roliga saker för sig. En av dem är att när han t ex fryser in bär och liknande brukar han inte bara skriva på förpackningen vad som är i, utan även komplettera med någonting som kan vara roligt att läsa längre fram. "Plockade sommarens varmaste dag", eller "Dagen NN och NN kom hem från USA", eller också en kommentar om något som hänt ute i världen. Både Johan och jag har anammat denna trevliga vana, så jag har t ex hittat ett paket i frysen nyligen där Johan skrivit: "Anna och Feykir till A-final i fyrgång!" Och i går tog jag fram ett paket med svarta vinbär, infrusna 070820 där det stod "Sverige kvalade till OS i hästhoppning idag!" Som av en händelse börjar OS-hoppningen idag - om jag inte är på ovalen kommer jag att sitta klistrad vid TV:n. För när det är hästhoppning gör jag undantag från min TV-strejk. Blir det ovalen får jag väl se hoppningen på datorn senare i kväll... Fast då gäller det ju att jag inte råkat få se resultaten innan för att det ska vara riktigt spännande!

Edit: det blev bara ridning på TV för mig idag. Men det var inte det sämsta! Efteråt plockade jag in lite svarta vinbär och kunde då skriva på fryspåsen att Sverige ligger på bronsplats i OS laghoppning - ett ynka tidsfel från guldet!!! Det blir VÄLDIGT spännande när det avgörs i morgon!

Inga kommentarer: