lördag 5 juli 2008

Woodfield eller islandshästskulptur?

I kväll har vi varit på gårsfest hemma hos Nina och Andreas på Åberget - med ca 100 pers! Det var andra året vi var bjudna på deras stora fest med massor av grannar, läkare och lite hästfolk. Johan och jag satt tillsammans med Linda och Tomas - som har ovalbanan i Ersnäs - och hade jättetrevligt!

Det blev ganska svalt under kvällen (vi satt utomhus) så succesivt plockade vi fram fler och fler av de extrakläder vi hade med oss. Linda tog på sin jättefina Woodfieldrock och jag blev förståss genast avundsjuk! Har suktat efter en sådan sedan jag provade en på Globen Horse Show 2003. (Det är en ridregnrock i goretex som tagits fram av en svenska och bl a används av de ridande poliserna.)

Linda verkar så jättenöjd med rocken och berättade att hon använder den otroligt mycket. Även på vintern faktiskt - då kan hon rida i vanliga ridbyxor tack vare att värmen från hästen samlas upp under rocken. (Den ligger som ett ländtäcke.) Hon har den inte bara när hon rider heller - utan i alla sammanhang när hon behöver hålla sig varm och torr. Dessutom har den massor av bra reflexer så man syns ordentligt i mörkret.








Insidans nedre del har tampar att trä benen igenom för att den inte ska fladdra upp. När man inte rider kan man m h a tryckknappar på flera ställen knäppa ihop så att den inte är lika vid nertill.


När Linda dessutom nämnde att hon fick sin rock av Tomas när hon fyllde 30 började jag förståss fundera om inte en sådan rock vore en bättre 40 årspresent än en islandshästskulptur...? Det är ju en frusen reumatikers present vi pratar om här!










Genast började jag fundera kring hur jag skulle kunna finansiera ett köp av en Woodfieldrock (jag räknar ju inte med att jag får HELA som present utan snarare ett bidrag till den). Och kanske hittade jag en möjlig lösning... Jag vann nämligen en sadel i tidningen Eidfaxis medlemslotteri för 6-7 år sedan. Det skulle vara en Top Reiter, men när det kom till kritan hade deras återförsäljare i Sverige tydligen ångrat sig och vägrade skicka sadeln...

Efter flera års påtryckningar utan resultat köpte tillslut Eidfaxi en isländsk sadel åt mig och skickade den istället. Men den passade inte Reykur och till Feykir hade jag precis beställt min Childeric så jag försökte sälja vinstsadeln. Inte helt lätt, visade det sig... men för ett år sedan lyckades i alla fall Lillhästen få den såld. Jag fick då knappt 3.000 kr för en helt ny sadel som på Island hade kostat nästan 15.000 kr! :- O Tala om pengaförstöring - det hade ju varit väldigt mycket bättre att sadeln stannat på Island och blivit såld där!!!



Nåja, ett par tusen på banken är ändå mycket mer värt än en sadel som bara samlar damm och jag satte in pengarna på Feykirs konto (nej, jag är inte alls yrkesskadad...) tillsammans med ca 1.000 kr som jag fått för annan hästutrustning jag sålt sedan jag halverade mitt hästinnehav. Pengarna står fortfarande kvar på kontot i avvaktan på att hitta något speciellt att köpa för dem. Ville ju inte bara bränna dem på några stallhyror eller liknande...

Och i kväll, när jag sitter och "väljer" mellan Woodfieldrock och skulptur så inser jag att de där 4.000 kr skulle kunna vara en rejäl grundplåt till en ridrock för att sedan kompletteras med presentpengar... Så vad tycker ni, borde jag satsa på en kraftfull islandshästskulptur eller en värmande ridrock? Lägg er röst så jag får veta vad ni tycker!

Inga kommentarer: