onsdag 23 juli 2008

Utan internet i många dagar...


...försmäkta vi på Österlen! Men idag har vi tillfälligt tagit oss ut ur detta område av "internetskugga" till biblioteket i Simrishamn och får här hjälp att dämpa abstinensen något! (Gjorde även ett försök på biblioteket i Ystad igår, tyvärr utan framgång...)

Bilden ovan är från "vår" fina strand - Mälarhusen - vilken fått sitt namn efter det tyska ordet för "mjöl". Helt enkelt för att sanden nästan ser ut som vetemjöl! Många mil sådan strand finns det här - man tror helt enkelt inte att man är i Sverige!

Annan abstinens, av betydligt allvarligare slag än den bristen på internet skapar, har också dämpats något idag. Bussiga, bussiga Fia har nämligen skickat ett MMS med en bild från Feykir som solar sig i sommarhagen!!! TACK!!! Jättehärligt med en sådan hälsning!!!



I går firade vi i alla fall Johans 40-årsdag på riktigt - med Johans föräldrar samt ett antal andra släktingar till honom. Bl a med världens allra godaste, rökta lax från rögeriet (vi är ju i Skåne) i Kåseberga!




Under middagen igår hölls det en hel del tal - Niklassons gillar sån´t. Och eftersom jag också är en Niklasson sedan 12 år tillbaka passade jag också på att hålla ett litet tal när jag berättade om när jag skulle träffa mina blivande svärföräldrar första gången - för ganska precis 20 år sedan:



Först skulle jag träffa Johans mamma Karin (hans pappa var bortrest just då) och hon hade bjudit oss på middag. Det är nog ganska naturligt att vara lite spänd och nervös inför ett sådant tillfälle - man vill ju göra ett gott intryck på blivande svärmor! Johan hade dessutom varnat mig innan att "mamma är ganska noga med vett och ettikett..." Eftersom det var Karin som bjöd var det självklart en trerätters så det var massor av bestick och tallrikar att hålla reda på! (När filmen Pretty Woman kom några år senare förstod jag precis Julia Roberts dilemma med alla besticken!) Eftersom jag inte dricker alkohol hade jag i alla fall bara ett glas och det var jag väldigt tacksam för!



Karin märkte nog att jag var lite spänd, för när vi avslutat efterrättsglassen tog hon upp sin assiett och slickade av den! :-O Johan hakade snabbt på och gjorde detsamma! Sedan satt båda och tittade på mig och sa: "Nu är det din tur Anna!" Det var bara att gilla läget och slicka av assietten - och sedan var isen bruten skulle man kunna säga!





När jag en tid senare skulle träffa blivande svärfar första gången var jag inte heller helt avslappnad... Johan hade nämligen i ett försök att förklara vad hans pappa var för typ av läkare sagt: "Han tittar på hur folk beter sig och räknar ut var i hjärnan de har något fel..." Försök bete er normalt under sådana förutsättningar om ni kan!!! ;- )





När jag måste lämna ifrån mig datorn här, om några minuter, ska vi åka till Lövestad och gården/galleriet Gimlelund för att titta på de fina islandshästskulpturerna jag skrivit om förut! Johan har TVÅ kameror med, så bara vi får internetmöjlighet igen ska vi komplettera med bilder!








Inga kommentarer: