torsdag 31 juli 2008

Morgontidig Anna...

...steg upp kl 07 - TROTS semester - och åkte till stallet med 8-färjan. När jag kom dit hade hästarna precis hämtats upp från betet för dagen - ibland har man tur! (Jag hade räknat med att få gå ner och hämta Feykir - och har jag otur kan det ta mer än 20 minuter... Så nu sparade jag mycket tid, vilket var bra just idag då jag hade lite bråttom.)

Trots den tidiga morgonen var det redan varmt när jag red iväg. Började med att "väcka" Feykir m h a halter och rygga med säte och överskänklar. När han vaknat till och börjat fokusera på mig jobbade jag med låg form m h a skänklarna, samt framdelsvändningar åt båda hållen.


Vi töltade en hel del idag - och flyttade då hela tiden i sidled. Han försöker alltid "lura" mig så att han får dra upp tempot när vi flyttar för skänklarna, men jag blir bättre och bättre på att genomskåda honom!

Tog en töltpaus och red trav och galopp i skogen, för att få med lite konditionsträning också. På hemvägen blev det mer tölt igen, både i kort tempo och lite ökat. Det är roligt att vi kan öka lite nu också!!! Riktigt ren fyrtakt blir det väl inte när vi ökar... men väldigt mycket närmare rätt takt än förut! Sylvias träning av Feykir var verkligen en bra investering! Han är så kuuuul att rida nu!!!

Inga kommentarer: