tisdag 29 juli 2008

Hemma igen!


Den här fina bilden på min "köttbulle" var det som Fia MMS:ade mig i Skåne! Jag tittade på den flera gånger varje dag!!!

Nu är vi alltså hemma igen och jag behöver varken lida av Feykirabstinens eller internet-dito! Så snart jag fått igång kroppen på förmiddagen (tre dagar i bilen hade inte gjort mig extra smidig...) åkte jag förståss till stallet! Och när jag kom dit höll jag inte på att hitta min häst!!! Ridlägret hade ridit på långtur ner till Sandnäset för att bada med hästarna, så det var inte så många hästar i vallackhagen. Och jag kände inte igen någon av dem som stod där vid grinden... Det är i o f s inte helt ovanligt eftersom det hela tiden kommer och går träningshästar hos Sylvia. Men var hade min häst gömt sig...? Två svarta hästar kom fram och hälsade, men ingen av dem var ju Feykir... Då inser jag att man helt enkelt bytt hagar - så det var stoflocken som gick i den tidigare vallackhagen!!! När hjärnan väl insett detta kände jag ju igen hästarna! Och när jag gick över till den tidigare stohagen hittade jag försåss Feykir på en gång!

Hade bestämt mig för att rida ett konditionspass med mycket galopp idag, både för att m h a galoppen lösgöra honom efter de två veckornas vila och för att han skulle få göra av med mycket överskottsenergi. Dessutom behöver han ju MASSOR av konditionsträning! När jag insåg att ridlägergänget var på långritt så att ridbanan faktiskt var ledig planerade jag snabbt om för att träna galopp där istället. Det var väl inte den optimala dagen för galoppträning på banan, i värmen... men när det är ridläger får man passa på när den är ledig!

Började med att göra lite halter m h a överskänklarna och vikten, som Sylvia nyligen lärt oss. Förutom att det är en bra förberedelse för att kunna göra halvhalter i tölten utan att ta i tyglarna så har jag även kommit på att det är ett MKT effektivt sätt att "väcka" Feykir och få honom allert för hjälperna. Under varje ridtur brukar det vara samma sak: de första gångerna jag försöker rygga några steg blir det inte mycket till reaktion.... men snart har han vaknat till och sedan är han väldigt uppmärksam på mina hjälper!

Efter lite tölt (kunde inte låta bli!) övergick vi till att rida övergångar trav-galopp-trav. Han var riktigt, riktigt duktig! Jag får inte heller vara för rädd för att rida ihop honom i galoppen. Det sitter så djupt i mig från åren med Reykur att ska låta honom vara lite lång - för Reykur hade mkt svårt att galoppera samlat. Men för Feykir är det faktiskt tvärt om - det blir lättare för honom när jag rider ihop honom!

P g a värmen tog vi många skrittpauser men var ändå REJÄLT svettiga båda två när jag var nöjd. T o m Sylvia hade nog tyckt att han var tillräckligt svettig idag! (Hon har ju sagt att jag måste rida honom mkt mer svettig för att både få bättre kondis och få bort mer av magen.) När jag hade svampat av honom och hunnit hämta mig lite hade jag god lust att sadla igen för att rida mer - men lyckades behärska mig tillslut. Jag får ju rida i morgon också!!!

Inga kommentarer: