tisdag 3 juni 2008

Världsprämiär!!!

Nu, mina damer och herrar, är ni med om något historiskt!!! Det här är nämligen den första bloggen i världshistorien som skrivs i vårt orangeri!!! Tack vare nya datorn och trådlöst internet kan jag sitta ute i grönskan och skriva - härligt!!! (Forskning har faktiskt visat att bara genom att titta på ett träd så ökar människors välbefinnande! Och här ser jag massor av träd och buskar och blommor och gräs... och känna den underbara doften av häggblommor!!!)



För att ni ska få en uppfattning om hur mysigt det är i vårt orangeri: så här kan det se ut när vi har gäster och bjuder på "orangeribål" (Fun light peach-passion, mineralvatten med citron samt frysta jordgubbar = MUMS!)


I morse när jag kom till stallet hade alltså Hamradis fölat! (se föreg inlägg). Det kändes nästan magiskt att stå där i den soliga morgonen, då allt var så tyst och stilla, och se den lilla krabaten på vingliga ben gå runt sin mamma och leta efter maten... KG var där och verkade mycket lättad över att Hamradis fölat just innan Sylvia åker bort några dagar - för det är han som ska vara ansvarig för gården och hästarna när hon är borta.


Det blev ännu ett pass på ridbanan för mig och Feykir idag, nu med fokus på trav och galopp. Men först jobbade vi med framdelsvändningar i skritt (och lite tölt). Han stönar och stånkar när han måste korsa ordentligt med vänster bak - så egentligen är det kanske bara att lyssna på honom så vet jag om han fuskar eller inte?! I traven fick vi jobba en hel del på volt innan han släppte ordentligt i båda sidorna. Sedan red vi övergångar trav-galopp i båda varven och jag försökte galoppera så långsamt och samlat som möjligt. Ibland fick vi till några härliga språng som kändes mer uppåt än framåt! Det var i höger varv förståss. Men även i vänster varv kunde vi galoppera relativt långsamt idag.

Feykir flåsade rätt ordentligt i värmen, så jag red inte så jättelänge. Vid avskrittningen gjorde vi fler framdelsvändningar och när han varit riktigt duktig på detta satt jag av som belöning. Var riktigt nöjd med att han inte stegrat sig något idag heller. Håller han på att acceptera "den nya matte - hon som bestämmer"?!

Inga kommentarer: