fredag 6 juni 2008

Snabb rapport...

... innan det är dags för varmt bad, stretching och god natt:

I kväll skjutsade vi hästarna till Bodentravet för att provrida banan och installera hästarna. Det kändes verkligen lyxigt att sätta in hästarna i de stora, fina gästboxarna i ett av de jättefina, rymliga gäststallen! Det var jättemånga som red på banan när vi kom - så vi passade på att fixa lite andra saker först, bl a leverera tävlingspriserna till speakertornet.

Förra gången vi var på travet var Feykir så jättespeedad och knappt kontaktbar, så idag hade jag som prio 1 att han skulle fokusera på mig och slappna av. I början gick det inget vidare... han skulle hela tiden spana efter alla hästar som rörde sig överallt... (och alla människor som vällde in till Bodens nya multiarena, på andra sidan vägen, för invigning med Rhapsody in Rock.) Men så snart han tappade fokus på mig fick han göra något JÄTTESVÅRT (göra framdelsvändning för vänster skänkel) och succesivt flyttades hans fokus från allt runtomkring till hon som satt på ryggen. Gjorde samma sak i långsam tölt på volt och när han kändes fokuserad och avslappnad begav jag mig till ovalen.

Skrittade flera varv på ovalen och sedan red vi långsam tölt - det kändes hyfsat avslappnat faktiskt. Alltså hade jag uppnåt mitt huvudmål för kvällen! Sedan försökte jag mig på lite tempoväxlingar och det var ju värre... vi borde rida den där nya töltklassen då man bara visar valfritt tempo tölt!!! Skulle avsluta med ett varv långsam, avslappnad tölt när vi nästan blev påridna av ett annat ekipage som hade problem med den inbördes kommunikationen... Feykir kastade sig av banan och tvärvände, men sedan stannade han och blev lugn igen nästan genast. När han åter töltade avslappnad red jag av banan och skrittade tillbaka till stallet, med framdelsvändningar i massor längs vägen.

Sedan var det dags att nyttja faciliteterna - nämligen de ENORMA spolspiltorna där man lätt hade kunnat rymma fyra islandshästar i varje! Sådan lyx är man ju inte van vid när man tävlar islandshäst direkt! Så det var rena (men lite blöta) hästar som fick kvällsmat innan vi åkte hem för kvällen.

I morgon bitti har KG lovat att morgonfodra åt oss - bussigt!!!

Inga kommentarer: