torsdag 19 juni 2008

Parasympatiskt påslag

Det är en MYCKET belåten bloggare som just satt/lagt sig till rätta i vår solstol där man sitter i vad Johan kallar "hjärtsäng" d v s med fötterna högt. (Det är tydligen vad man gör med t ex hjärtinfarktpatienter för att ge maximal avlastning till hjärtat.)

Jag har dock inte haft någon hjärtinfarkt, men däremot ätit årets första färskpotatis, rostad i ugnen med salt på. MUMS! Man KAN inte vara GI-förespråkare på sommaren - det är HELT omöjligt!!!

Det är verkligen superenkelt att laga också: borsta små färskpotatisar noga, ringla lite rapsolja i en ugnsform, häll i potatisen och skaka om. In i ugnen 225 grader i minst 20 minuter (det beror på storleken på potatisarna, när de ser lite skrynkliga ut är de klara) - skaka om formen då och då. Strö på salt (helst grovsalt) när du tar ut dem ur ugnen och servera t ex till kolgrillad kyckling.

När man avnjutit detta och sedan sätter sig i "hjärtsäng" kan man få sådant parasympatiskt påslag att det snurrar i huvudet!

Jag har väntat sedan i måndags på att Feykir skulle ringa och berätta hur han har det på "träningslägret" med Sylvia. Jag utgår ju ifrån att han hunnit sakna sin matte jättemycket - i alla fall eftersom det går att fuska på alla möjliga sätt så att man inte behöver jobba så hårt när det är hon som sitter i sadeln... Men när det är Sylvia som rider kommer man ju inte undan... Men inte ett endaste livstecken från "min lilla svarta" - och när jag försökte ringa honom (d v s Sylvia) alldeles nyss fick jag inget svar så jag kan inget rapportera.

Från mitt eget "träningsläger" kan jag dock lämna rapporten att jag stretchar och stretchar! Har kommit på ett bra alternativ till "uppvärmning" när jag inte har tid att värma bastu eller ta ett hett bad: jag värmer två risfyllda tygpåsar i micron och låter dem sedan ligga över höftböjarna till dess att jag är riktigt, riktigt varm. Sedan kan/törs jag stretcha ordentligt! Undrar om man kan överanstänga musklerna genom att stretcha för ofta och för mycket...?

Inga kommentarer: