fredag 13 juni 2008

Midur - en viktig del av Peabtravet i Boden!

Ja, så känns det fr o m denna vecka! Inte bara för att vår ovalbana på travet invigdes förra helgen, utan även för att vi fått vara med och synas på många andra sätt! Ingen har väl missat att Feykir och Lukka fick eskortera landshövdingen när han skulle inviga den stora hästmässan på travet förra lördagen?! I tisdags höll Sylvia clinic om islandshästridning på travet. Och idag, när mässan avslutas med V75-trav är det fyra duktiga ungdomsryttare från Midur som rider i täten vid defileringarna inför alla 16 lopp!!!







Vid dagens ridtur såg väl inte jag och Feykir riktigt ut så här, men... Det blev nästan en repris av torsdagens ridtur, med den skillnaden att vi idag inte hade sällskap av Fia och Lukka. (Lukka hade tyvärr fått en spark i hagen, så hon vilade idag...) Men Feykir och jag skrittade över stock och sten ute i skogen i ca 45 minuter. Skritten aktiverar väldigt många muskler i kroppen, särskilt när man skrittar ute i skogen så hästen måste lyfta ordentligt på fötterna samt korta och länga steget. Dessutom tror jag det är väldigt nyttigt för Feykir att lära sig att man kan slappna av och bara skritta en hel ridtur!


Strax innan vi skulle rida iväg började det regna - ett riktigt skyfall. Men sådana brukar ju gå över ganska snabbt så jag väntade en stund och en stund och snart var det uppehåll igen. Jag har en jättebra ridregnrock, men det kändes alldeles för varmt att ha den idag så jag red i väg i bara tröja och hoppades att vi skulle klara oss från mer regn. Det gjorde vi inte... det hann komma två rejäla regnskurar innan vi var tillbaka igen så jag blev genomblöt... Tur att jag hade torra kläder i Josefshallen så att jag kunde byta innan jag skulle åka hem!

Feykirs galliga högerkota fram var bättre idag och efter ridturen nästan som vanligt. Smorde lite arnika ändå och han verkade uppskatta detta!



Edit: Nu har jag faktiskt sett lite trav på TV - det trodde jag inte skulle inträffa! Man kan nog snacka om högoddsare! ;- ) Men jag var ju nyfiken på om man skulle se våra miduriter... och det gjorde man! Jag såg Moa och Anna M på Freyja resp Leiknir tölta längs fram vid en defilering. Och när en av kuskarna intervjuades såg jag Martina och Mósi i bakgrunden - tror att de väntade på att rida in för nästa defilering. Dessutom såg man ju "Midurbanan" också - bara man visste var man skulle titta!

Inga kommentarer: