söndag 15 juni 2008

Grönt gräs och glädjeskutt!

Kan inte påstå att jag är i toppform just nu... i natt krävdes starka värktabletter för att jag skulle kunna sova något, så idag har jag varit lite groggy större delen av dagen... Men på kvällen kvicknade jag till lite i alla fall och åkte till Feykir.

Sylvia och Anna M skulle just rida ut, så vi fick sällskap! Jag fick endel tips av Sylvia, typ "sitt på rumpan ordentligt, åk inte bara utan aktivera Feykir..." Ja, inga nyheter precis! Tänk att något så "enkelt" som att sitta på rumpan ska vara så svårt!!! Det var ENORMT mycket mygg idag - de har visst precis kläckts - så varje gång vi saktade av till skritt kom det ett svart moln och omgav oss... Vi red till korsningen vid Bälingeträsket och tillbaka. Mycket tölt blev det, samt en avslutande galopp uppför backen till kyrkan. Det var första gången i år som Feykir gick över träbron - men eftersom de andra hästarna redan gått över tvekade han inte.

När vi kom tillbaka till stallet var det dags att släppa hästarna på gräs. De håller succesivt på att få beta längre och längre stunder i några mindre gräshagar närmast gården - och ikväll skulle de få beta 1,5 timme. Sylvia har satt upp trådar så att man lätt kan göra korridorer där man släpper flockarna. Vid det här laget vet de precis vad som är på gång - så när korridoren finns där är det bara att öppna grinden så springer de.

Roligast var unghästflocken - med årets föl som "vitaminpiller". Oj, så mycket spring de finns i de där små, rangliga benen! Hon är ju inte heller intresserad av gräs ännu, utan galopperade glatt omrking i de nya omgivningarna med 1:åringen och 2:åringarna springande efter. Mamma Hamradis gnäggade lite oroligt, men den lilla bara gnäggade tillbaka och sedan fortsatte hon! Det står ett hus inne i den hage där de betar och hon galopperade varv på varv runt huset så att hon nästan låg ner i kurvorna! Det är bra, tyckte Sylvia, hon övar redan på ovalbanetekniken!

Dagens ridtur blev den sista för mig på ett tag. Fr o m i morgon ska nämligen Sylvia träna Feykir åt mig! Vi har pratat om det länge och nu har hon äntligen tid! Hon ska rida honom några dagar och sedan bestämmer vi fortsättningen - ifall hon ska rida mer eller om jag ska rida lektioner. Det var ju extra lämpligt eftersom min hälsa är så tveksam just nu - och så får jag en mer lättriden häst sedan!

Inga kommentarer: