söndag 8 juni 2008

Fyrgångsfinalen blev höjdpunkten!!!

Hemma igen efter en ansträngande dag. Och jag är så jättenöjd med min häst i A-finalen lätt fyrgång! I Skellefteå, för två veckor sedan, var han så stressad av de andra hästarna så han började trava flera gånger under skrittmomentet och galoppera flera gånger under travmomentet...














Men idag skötte han sig lysande! Det var bara vid ena hörnan, där det stod en högtalare samt blåste kraftig motvind som han inte hörde mitt lugnande "hoooo" i traven och tog några galoppsteg. Men i övrigt skötte han sig så bra!





Längst ute till vänster i bild - Malin S kollar in vår trav.

Sedan hade Feykir en riktigt klantig matte som gjorde TVÅ slarviga galoppfattningar, vilka resulterade i fel galopp under en hel långsida... men ändå fick vi faktiskt 5.0 på galoppen av två av domarna! Och detta misstag kunde ju Feykir absolut inte lastas för - hur skulle han veta vad han skulle göra när jag var så slarvig och otydlig?!









Finalen vanns av Kristin och Funi (som vi försöker galoppera ikapp ovan) med Feykir och mig på en fjärdeplats. Fia var det däremot synd om... hon skulle ha vunnit om hon inte lyckats rida fel galopp hela galoppmomentet...

Efter lunch, när det var dags för A-final i lätt tölt hade Feykir och jag TOTAL "soppatorsk". Arbetstempot gick ändå någorlunda (ja, något arbets- tempo fixade vi förståss inte... Trodde först jag hörde fel när vår eminenta speaker sa arbets- tempo, för tidigare i lätta tölten var det ju arbets- till mellantempo som gällde!) Men något sorts fyrtakt tyckte jag ändå att vi fick till trots att tempot var för högt. Men när det sedan var dags för tempoväxlingar kändes det som att bakdelen var kvar borta i stallarna någonstans och jag hade minst ett ton häst i handen... Trots mina försökt att sätta honom på rumpan i nedtagningarna så gick han nästan över i trav istället... Han var helt enkelt för trött!

Det kändes så bedrövligt att jag trodde jag skulle få runt 2 poäng - men till min förvåning fick vi ändå runt 3,5 - 4 poäng. Kristin och Funi vann även denna final, Fia och Lukka kom på delad andraplats med två andra ekipage (!!!) och vi blev femma. Men inte ens Kristin var nöjd med sina poäng utan vi var ganska överens om att våra prestationer i denna final varit pinsamma... Men det var nog så att orken inte räckte till för någon av oss. (Samt att det är SVÅRT att rida korrekt arbetstempo! Det är STOR skillnad mot V5 när det t o m är "valfritt tempo tölt"!!!)





Nu ska Feykir få välförtjänt vila i två dagar. På torsdag håller Johanna Elgholm clinic på Bodentravet och hon har uttagning av hästar på onsdagkväll så då ska Feykir och jag vara med så får vi se. Hos oss finns det mycket att jobba med i alla fall!

Sedan har Sylvia sagt att hon kommer att ha mer tid att hjälpa mig med träningen framöver, både att hon kan rida Feykir och att jag kan rida lektioner om bara hälsan är med mig. Det är precis vad vi behöver!

Johan, som egentligen skulle ha jobbat både lördag och söndag hade tagit ledigt och har fotat MASSOR av bilder från tävlingen!!! Nästan 1600... Det kommer att ta många timmar att gå igenom dem... men jag ska lägga ut bilder här succesivt under veckan!

Inga kommentarer: