fredag 30 maj 2008

Sevärdheter och framdelsvändningar

När jag kom hem idag stod - som vanligt - några turister och fotograferade den lilla väderkvarnen vi har på vår gräsmatta. Vi brukar skoja om att vi borde sätta upp en sparbössa på den "för väderkvarnens underhåll". Japanerna gillar att ställa upp familjen runt den och fota - men det här var svenskar och de brukar bara fota själva kvarnen. Man blir rätt van vid att bo i en sevärdhet... men jag blev verkligen förvånad den gång förra sommaren då en hel busslast (svenskar tror jag) hade stannat till för att fotografera vårt garagebygge!!! Det var t o m några som gick in i själva garaget! Kanske trodde de att vi höll på att bygga upp en kyrkstuga enligt urgamla metoder... eller...?!

Jag har tidigare berättat att vi köpt en ny dator, som INTE behöver 15 minuter på sig för att starta. (Jo, det är verkligen sant att den gamla gjorde det!!!) Och inte heller låser sig den här nya några minuter då och då för att "vila". Väldigt skönt! Fast frågan är ju när jag nu ska hinna lösa mina sudoku... Idag när jag startade nya datorn var det dock dags för några uppdateringar, så jag hann ändå halvvägs i sudokun. Får väl hoppas på fler uppdateringar framöver om jag ska få tid med den japanska hjärngympan! ;- )

Tränade Feykir på ridbanan idag och försökte repetera det vi fick göra på Sylvialektionen i förrgår. Hade ett spö i varje hand för att få snabba reaktioner i bakbenen. Först skritt och framdelsvändningar till dess han lättade i handen och sedan varvade vi framdelsvändningarna med tölt. Det var ju betydligt svårare att få till allt (sitta på rumpan, låga händer, ställa inåt, bromsa på yttern...) när inte Sylvia var där och ropade åt mig!!! I högervarvet kändes han mkt trevlig i tölten nästan direkt! I vänstervarvet fick vi jobba desto mer... Feykir tyckte att det var alldeles onödigt att plötsligt behöva ta i ordentligt med vänster bak - det har ju gått så bra att fuska förut! När jag stod på mig blev han arg och började stegra sig... men jag böjde mer i sidan så att han inte kunde stegra och när han sedan gjorde rätt fick han MYCKET beröm! Det verkade som att "poletten trillade ner" för sedan gick det bättre. Avslutade med att tölta längs spåret i höger varv och han kändes riktigt trevlig! Det fick bli en lång avskrittning för han hade blivit rejält svettig i värmen (det var 20 grader i skuggan!!!)

De har lagt nytt grus på bilvägen i Mariebäck och det är tyvärr ganska grovt, vasst grus... Inte kul att rida på! Vi får nog hålla till på ridbanan några dagar till så att bilarna hinner packa ihop och platta till vägen lite. Det är nog i o f s väldigt nyttigt för oss att fortsätta där... Har fått order av Sylvia om att rida massor av framdelsvändningar även på vägen, men det är lite lättare att fokusera på alla detaljerna när vi är på banan tycker jag.

Nu är det dags att duscha och svida om till fina sommarklänningen, för jag ska på fest! En kollega gifte sig förra helgen och i kväll har han bjudit alla på banken på fest! Vi blir nästan 30 pers, så vi gjorde om det till knytkalas för att stackarn inte skulle bli helt ruinerad. Och vi tjejer bestämde att vi skulle ha klänning på oss - det är ju i princip ett bröllop vi ska på! Jättekul att det är så härligt sommarväder dessutom!

(En av mina kollegor är norrbottens svar på Ebba von Sydow, för hon har en modeblogg på Norrbottens Kurirens hemsida. Inspirerad av henne borde jag förståss lägga upp en bild på mig själv i kvällens outfit... Vi får se hur det blir med den saken...)

Inga kommentarer: