lördag 24 maj 2008

Rapport från ryttarfesten!

Skriver några rader mitt under "brinnande" ryttarmiddag! Måste ju bara berätta hur DUKTIGA vi är i Midur!!!

Dagens högsta poäng gick till Sylvia på lånehästen Mósi, som fick 5,8 i femgång och därmed har möjlighet att rida A-klasskval - detta vid sin första tävling tillsammans!!! Mósis ägare Martina blev så lycklig att hon började gråta när poängen meddelades - och då rann tårarna för oss andra också förståss!

Fia och Lukka har vunnit BÅDA sina uttagningar - på deras första tävling på tre år! Nu tycker vi att de får gå över till FIPO-klass i fortsättningen!

Feykir och jag var ju tvungna att tampas med Fia och Lukka... våran töltuttagning kändes inte alls bra... men en domare gav oss 4,8 i alla fall och någon hade skrivit "trevliga rörelser" i kommentarerna så det bär jag med mig. Totalpoängen för oss blev inte lysande, men räckte till en A-finalplats ändå.

Oj, oj, så mycket fina Midurprestationer det finns att berätta om... Linda och Nási premiärred i T3 med den äran, Rebecka och Heninding premiärred femgång och det gick jättebra... osv, osv... Får återkomma när jag har mer tid! Måste bara nämna något roligt: det var flera ekipage som tävlade T2 - jättekul, det är vi inte vana vid här uppe! Och hela fem ekipage som red femgångsupptagningen så fick se många fina passläggningar. Härligt!!!


Måste bara avslutningsvis nämna vår V5-uttagning. Hade inga höga förhoppningar eftersom jag ridit så lite de senaste två månaderna. Men det gick jättebra! Tölten var MKT bättre än på förmiddagen - vi fick snittpoäng 5,0 för den! På skritten fick vi en 6:a. Var tvungen att göra galoppfattningen mitt på en långsida och "lyckades" få fel galopp... men bytte snabbt och sedan kändes galoppen jättebra! Trots avdraget för felfattningen så fick vi bra poäng och totalt räckte det till en andraplats i uttagningen, efter Fia och Lukka.

Och i morgon ska vi rida så det ryker - i två A-finaler!!!

Nej, nu måste jag korrigera mig: dagens högsta poäng fick inte Sylvia... Det var Johan som fick dem!!! Han åkte ner från Luleå enkom för att fota oss under eftermiddagen!!! Varning för att det kommer MASSOR av bilder i bloggen framöver!

Inga kommentarer: