söndag 11 maj 2008

"Head of household"



I höstas köpte Johan en ny rakapparat, eftersom hans gamla trotjänare sedan 15 år tillbaka hade lagt av. Redan i december hade dock den nya apparaten också slutat fungera - så butiken där han köpt den skickade iväg den på service. När det gått mer än en månad utan att han hört något kontaktade Johan butiken igen och frågade efter sin rakapparat. Men de hade inte fått den i retur från firman som reparerade åt dem... Efter ytterligare en månad fick han än en gång samma svar...




Tillslut lyckades Johan få namnet på firman som skulle göra reparationen och kontaktade dem direkt. Då fick han det överraskande svaret att de hade slutat reparera rakapparater för över fem år sedan! :-O VAR fanns i så fall Johans rakapparat??? När han kontaktade butiken igen och berättade att "deras reparatör" inte längre gjorde denna typ av reparationer och inte heller sett till den försvunna rakapparaten såg de ut som frågetecken, fast lovade att kolla upp saken... Och igår fick han tillslut pengarna tillbaka så han kunde köpa en ny (i en annan butik).




Med bruksanvisningen till den nya rakapparaten följde en liten broschyr där han uppmanades att registrera sin nya rakapparat på en hemsida, så skulle han vara med i utlottningen av resecheckar, digitalkameror och Ipods. Och om man dessutom fyllde i en liten enkät samtidigt så fick man två lotter i detta lotteri.




Jag satt bredvid honom när han skulle fylla i enkäten och när han kom till "occupation of head of household" blev det riktigt intressant! VEM ansåg han var "head of household"...? Johan sneglade försiktig på mig och visste uppenbarligen inte vad han skulle svara... men räddades tillslut av att det bara fanns ett visst antal olika yrken/titlar att välja bland. Senior accountant eller branch manager (d v s bankkamrer) var inte ett av dem, men det var medical doctor, vilket alltså avgjorde saken. Så nu vet vi vem som är "head of household" hos oss! ;- )


Head of household

Inga kommentarer: