söndag 20 april 2008

Premiär på Midurs ovalbana på Bodentravet!!!

Från vänster: jag och Feykir, Anna S och Kolskeggur, Fia och Lukka.




Idag fick vi äntligen se Bodentravets ovalbana med egna ögon - och kunde konstatera att det nu faktiskt finns TVÅ ovalbanor i Midur land (förutom i Boden även Tranmyrbanan i Ersnäs) hur otroligt det än känns!!! Många Miduriter och ett 15-tal hästar hade slutit upp denna historiska dag. Vi fick ställa hästarna i ett av gäststallen medan vi hade informationsmöte i den fina fikalokal som heter "Gustavs loge" med härlig utsikt över anläggningen i o m att den ligger en trappa upp. Midurs ordförande, Katarina, berättade om anläggningen och villkoren under vilka vi får nyttja den. (Till att börja med får Midurmedlemmar som löst anläggningskort använda banan onsdagkvällar och söndageftermiddagar. Då har vi även tillgång till gäststallar inkl spolspiltor.) Vi andra satt mest och gapade och hade svårt att tro att detta var sant! Midur får förståss betala endel för att vi ska få tillgång till detta, men i istället behöver vi inte hyra in oss hos Bodens ridklubb när vi ska ha tävling.










Sedan var det dags att provrida banan! Vi var alla MYCKET förväntansfulla - och det var även Feykir som stegade iväg med stora, snabba kliv när jag suttit upp. "Böjde och bände" lite först men sedan red vi till ovalen, som ligger innanför själva travbanan. Feykir var väldigt speedad - hade stora problem att hålla honom i skritt till att börja med. När jag sedan övergick i tölt blev det ändå mest galopp längs långsidorna... Det kändes som att han hade max 1 % av sin uppmärksamhet på mig... Jag ville ju rida tempoväxlingar för att ta reda på vilket varv jag ska anmäla oss i, men jag fick alltså snarare kämpa för att han inte bara skulle rusa runt som en galning!








Hysterisk Feykir i farten!




Nåja, i slutet var han liiite mindre speedad i alla fall... men hela tiden kändes han väldigt framtung - något jag dock skyller på den väldigt tunga och blöta banan som precis tinat fram under snön.







Till tävlingen hinner ju banan torka upp i alla fall! Innan dess ska de bygga staket runt den också. Midur har dessutom fått sponsorer till fem domarkurer! Och sekretariatet kommer att sitta i ett litet torn alldeles vid banan - de kommer verkligen att ha kanonutsikt!










Avslutade med att rida lite på själva travbanan, där underlaget var riktigt fast och fint. Men den är så oerhört bred så det gick inte att jämföra med en oval - så jag blev tyvärr inte det minsta klokare på om jag ska rida höger eller vänster varv i tölten... Feykir var rejält svettig och flåsig efter denna hysteriska ridtur så jag promenerade med honom runt de olika stallarna innan vi lastade för att åka hem.



Fotomodell-Anna poserar med en travhäst. När bilden togs hade jag ingen aning om hur riskfyllt fotomodellande kan vara... Men strax efteråt gjorde hästen ett helt oväntat utfall och bet Fia i armen!





Så här glada var Fia och jag när vi åkte hem från premiären på Bodentravs-ovalen!




Tillbaka i Mariebäck hade jag väldiga problem när jag skulle parkera hästtransporten... Det var fortfarande rejält med (blöt) snö på planen framför kyrkan där jag får parkera och det var därför för trångt för att köra runt. Och när jag skulle backa och vända så fanns inte tillräckligt med utrymme för att räta ut ekipaget... tillslut stod släpet på tvären bakom bilen! Höll faktiskt på att köra fast i djup snö trots fyrhjulsdriften! Men efter minst en halvtimmas trixande då jag körde fram resp backade någon enstaka meter i taget stod tillslut släpet ändå där det skulle och jag fick uppmuntrande tillrop av Fia för att jag tillslut fixat det.
(Johan var med i Boden och fotade flera hundra bilder! När jag har hunnit gå igenom dem alla kommer det fler i bloggen!)

Inga kommentarer: