söndag 27 april 2008

Nu har livet fått en mening igen!

Efter att ha vilat större delen av dagen piggnade jag till efter middagen och åkte till Feykir - för första gången på ÅTTA dagar!!! Så härligt det var att få träffa min fina häst igen!!! Passade på att gosa lite med honom innan ridturen - för det är bara då han har tid att vara sällskapshäst. Efteråt är det först bara MAT som gäller - det handlar om sekunder om han inte ska svälta ihjäl! Och när maten sedan är uppäten har han så väldigt bråttom ut till sin flock i hagen igen. Men innan ridturen kan han ha tid att gosa med matte.

Red på ridbanan och även där märktes det att Feykir samlat på sig massor av överskottsenergi. Först skulle han absolut inte gå i närheten av ena kortsidan... Jag är ju inte direkt i form så jag kände att jag behövde lösa det på enklaste, snabbaste sättet - d v s jag hoppade av och gick med honom förbi det farliga stället. Då försvann uppenbarligen livsfaran direkt, för han slappnade av och följde mig hur tryggt som helst! Satt upp igen och började lösgöra i skritt. Två gånger kastade sig Feykir iväg i full karriär (fråga inte mig vad han såg eller hörde) men sedan skärpte han till sig. När vi började tölta lite på volt försökte han busa endel också, men efter några bestämda "NEJ!" från matte ägnade han sig i forsättningen åt arbete istället.

Både i skritten och tölten red vi mycket sidförande och det funkade bra! Gjorde lite övergångar: halt - rygga - lååångsam skritt - tölt - halt... för att få mer samling och sedan testade jag lite tempoväxlingar. Det tog inte lång tid för mig att komma fram till vilket varv jag vill rida tempoväxlingarna i när vi tävlar - det är inte samma varv som förra året. Fyrgången ska vi däremot rida i samma varv som förut. Intressant va´?!

Efter ridturen fick Feykir lite, lite betfor och mineraler innan han fick gå ut till de andra och äta kvällshö. Då hade jag dessutom förklarat för honom att jag blir borta över en vecka igen - men att jag lovar att längta jättemycket! Och när jag kommer hem igen - efter värmebehandlingen i Egypten - är jag förhoppningsvis i toppform så då ska vi rida och rida och rida!

Nu har jag precis skickat iväg anmälan till vårens första tävling: Vindurs regionala i Raggvaldsträsk.

Inga kommentarer: