lördag 8 mars 2008

Wow-häst!


En vacker vy från Kyrkbyn!
Trots det fina vädret tog det några timmar och endel värktabletter för att få igång min kropp tillräckligt för ridning idag. När jag svängde upp med bilen mot Mariebäck såg jag hur Fia och Lukka precis red iväg. Satsade på racer-fix av hästen (är det inte ganska piffigt med höstrån fulla manen och svansen...?) och red iväg för att förhoppningsvis hinna ikapp Fia. Jobbade med öppna i skritten och när vi började tölta kändes Feykir väldigt mjuk och fin på en gång. Det måste vara gårdagens ambitiösa ridning som fortfarande satt i! Mer skrittövningar åt folket!!!

Trots att jag verkligen skyndat mig hade vi inte hunnit särskilt långt när vi mötte Fia och Lukka på hemväg. Fia hade hållit ett högt tempo idag, så hon hade hunnit ända in till byn i Alviksträsk och tillbaka. Lukka såg riktigt fin ut när de kom töltande mot oss och var visst jätterolig att rida idag. Fia sa att hon kunde vända tillbaka och rida med oss en bit, vilket tyvärr fick Lukka att tappa gnistan lite - hon hade väl redan hunnit få "vittring" på stallet förståss... Vi töltade på fram till sjön innan Fia behövde vända hemåt en andra gång. Med tanke på hur min kropp mådde idag kändes det ganska lagom för mig också - så vi följdes hemåt igen.

Feykir kändes verkligen jättehärlig att rida idag - mjuk i kroppen och jag hade ingenting alls i handen! Det ska absolut bli fler ambitiösa pass på ridbanan med riktigt mycket skrittövningar för oss! T ex dagen innan Midurs isritt ut till ön Gråsjälören nästa helg - för när vi ska på en sådan långtur vill jag verkligen ha en sådan här trevlig tölthäst! Håll nu alla tummarna för att jag fixar att vara med på det också - så att jag inte måste stå över p g a värken!

Inga kommentarer: