torsdag 20 mars 2008

Vilken härlig skärtorsdag!!!

Det var ca -10 i natt, men redan vid lunchtid hade temperaturen klättrat till 3 minusgrader och solen strålar gnistrade i den vita snön!




Åkte till Feykir efter jobbet för att rida. Och kom på något riktigt smart! Fast jag började med att jobba på volt på ridbanan, mest i skritt men sedan också korta sträckor tölt. Ja, det var i o f s smart det också, för han blev väldigt mjuk och trevlig att rida! Men den riktigt smarta idén fick jag när vi sedan tränade galopp. Började med högergaloppen och red övergångar trav-galopp. Han har alltid trevlig galopp och bitvis kom han upp lite extra i sprången. Härlig känsla när galoppen liksom går uppåt istället för framåt!!!




I vänstergaloppen hamnar vi däremot lätt i en ond cirkel... Han tycker den är jobbigare, så han vill hålla ett högre tempo och jag har svårt att bromsa honom utan att han blir spänd. Sylvias ridbana är dessutom sådan att ena långsidan ligger lite högre än den andra, så på ena kortsidan har man en liten, liten uppförsbacke och på den andra en stooooor nedförsbacke. Nej, den är förståss inte stor - men det är så den känns när Feykir och jag kommer galopperande i vänstervarvet! Den lilla lutningen får honom nämligen att öka tempot ytterligare och då tappar jag balansen och faller utåt med vikten, varför han spänner sig och springer ännu fortare... Ja, ni förstår.




Men alltså, idag slog Einstein-Anna till och kom på att hon istället för att varva trav och galopp skulle göra galoppfattningarna i vänstervarvet ur skritt! Skrittade en kortsida, galoppfattning och galopp längs långsidan, skritt igen på kortsidan och ny fattning inför nästa långsida. På detta sätt hann Feykir aldrig få upp farten och galoppen blev mkt bättre! Feykir var föresten VÄLDIGT DUKTIG på att fatta galopp ur skritt!!! *mallig*
Gissa vad Feykir gjorde MYCKET grundligt så snart han fått komma ut i hagen igen? Ledtråd: täcket är egentligen mörkt marinblått...

Inga kommentarer: