onsdag 19 mars 2008

Jag har en PT (personlig tränare)!

Läste nyss en vetenskaplig artikel om betydelsen av fysisk aktivitet för personer med reumatiska sjukdomar. Förr trodde man att reumatiker skulle vara i stillhet för att smärtan inte skulle förvärras. Men nu vet man att måttlig fysisk aktivitet, har en rad positiva effekter och kan t o m lindra smärtan. Det pågår även en stor studie där drygt 200 nyinsjuknade reumatiker får tillgång till en personlig tränare som hjälper dem att lägga in fysisk aktivitet i vardagen - helst varje dag.



Det slog mig då att jag också har en personlig tränare som hjälper mig med detta - nämligen Feykir!!! De flesta veckor ser han till att jag är fysiskt aktiv med ridning och visst stallarbete minst fyra dagar. Dessutom skickar han mig till varmvattenbassängen för att träna och stretcha ridmusklerna två dagar/vecka. Han är oerhört bra på att motivera och uppmuntra mig också! Här om dagen t ex, när jag kom till stallet för första gången på en hel vecka behövde jag bara gå in i hagen och ropa en gång för att han genast skulle komma gående mot mig i rask takt!

Även min läkare har betonat ridningens betydelse för min hälsa. "Du ska aldrig sluta med ridningen, sa hon, för eftersom du tycker den är så rolig garanterar den att du är i rörelse så mycket du bara orkar. Och rörelse är precis vad du behöver för att må så bra som du kan må!"



Nu när jag insett att jag har egen PT känner jag mig nästan som en Hollywoodstjärna!!! ;-)

Inga kommentarer: