tisdag 18 mars 2008

Ia for President!!!

Idag hade jag bestämt mig för att testa Ias tips om att jobba med avslappning hela tiden på Feykir, som ett sätt att få honom att glömma monstren och fokusera på mig. (Se föregående inlägg.) Hittills har jag istället försökt att hela tiden aktivera honom med olika övningar för att han inte ska ha tid att se monstren... men det har ju inte fungerat direkt...

Ett riktigt elddop borde det bli för "Ia-metoden" också, eftersom det är nästan 1.5 vecka sedan jag orkade rida ordentligt sist och Feykir normalt hinner bli svårhanterlig på bara ett par vilodagar i rad... Så om den skulle fungera i det här läget borde den alltid fungera på honom! Började direkt vi red ut från gården med att rida öppna och uppmuntra honom att söka sig nedåt. Skrittade ovanligt länge (för att vara Anna och Feykir ute på egen hand) och jobbade hela tiden på samma sätt. Sedan gjorde vi samma sak i lååångsam tölt. Jag försökte tänka på det Atli sagt, att jag hela tiden måste aktivera bakdelen så att framåt-nedåt kommer av att han trampar under sig, inte av att han lägger sig på bogarna (och i handen). Det är alltså skänklarna som ska få honom att söka sig nedåt och när han gör rätt ska skänkeln vila som belöning.

När vi kom tillbaka till stallet efter 50 minuter kunde jag konstatera att Ia verkligen vet hur man skrämmer iväg monster så att de inte vågar visa sig!!! Några små reaktioner på farliga, nedfallna grenar var allt - under hela ridturen! Trots att Feykir vilat över en vecka!!! Här ska vi verkligen jobba med avslappning framöver!!!

Det är väl ändå ingen av er som missat Ia och Dennis suveräna hemsida?! I så fall finns adressen i inlägget nedan.

Inga kommentarer: